Finike Finike'de tarihi yapılar restore ediliyor

Finike'de tarihi yapılar restore ediliyor

06.06.2021 - 16:30 | Son Güncellenme:

Finike'de tarihi yapılar restore ediliyor

Finikede tarihi yapılar restore ediliyor

 

Mahir ÇEVİREN/FİNİKE, (DHA)- ANTALYA Yatırım İzleme Koordinasyon Başkanlığı Taşınmaz Kültür Varlıkları Birim Sorumlusu Cemil Karabayram, Finike'de tarihi yapıların restorasyon çalışmalarını inceledi.

Finike Eski Mahalle'de bulunan 1950 yılı öncesi 15 bina ile 8 tescilli ev olmak üzere toplamda 23 binanın aslına uygun restore edilmesine yönelik başlatılan çalışmalar devam ediyor. Restorasyon çalışması ile tescilli kültür varlığı olanlar ve olmayanlar birbiriyle uyumlu hale getiriliyor. Antalya Valiliği'nin desteğiyle gerçekleştirilen projenin ilk etabının 4 ay sonra tamamlanması amaçlanıyor. Restorasyonu yerinde inceleyen Taşınmaz Kültür Varlıkları Birim Sorumlusu Cemil Karabayram, inşaat mühendisi Onur Tanrıverdi'den çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Restorasyon çalışmaları sırasında bir evin dış cephesinde boya katmanlarının altında Atatürk ve İsmet İnönü'ye ait kabartmalara ulaşıldığı aktarıldı. Çalışmayı yapan restorasyon ekibine, bu değerleri korumanın önemli olduğunu vurgulayan Karabayram, "Bu resimlere ait konservasyon çalışmaları hassasiyetle yapılarak özgün haline dönüştürülmeli, restorasyonda en çok heyecan yaratan ve önemli sayılan izler bunlar" dedi.

Antalya Valiliği tarafından yapıların tamamlanabilmesi için ek ödenek tahsis edildiğini belirten Karabayram, çalışmaların hızla tamamlanabilmesi için gerekli bütün desteğin verileceğini vurguladı.

FOTOĞRAFLI