Antalya Kadın karavancılardan neşeli konser

Kadın karavancılardan neşeli konser

27.06.2022 - 14:44 | Son Güncellenme:

Kadın karavancılardan neşeli konser

Kadın karavancılardan neşeli konser

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA,(DHA) - TÜRKİYE genelinde 60 bini aşkın üyesi bulunan ve merkezi Antalya olan Kadın Karavancılar, orman içinde sahneye çıktı ve huzurevi sakinlerini neşeli türkülerle mest etti.

Kepez Belediyesi-Kadın Karavancılar Türk Halk Müziği Topluluğu işbirliğinde 'Şefkat ve Huzurevi Kadın Karavancılar Buluşması' sloganıyla Macera Ormanı'nda gerçekleşen piknikli konsere sadece huzurevi sakinleri, yakınları ve yurt çocukları katıldı.

"KALBİMİZİN YILDIZISINIZ"

Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, konser öncesi özel konuklarıyla yakından ilgilendi, huzurevinde yaşamlarını sürdüren anne-babaların ellerini öptü. Başkan Tütüncü, huzurevi sakinlerine, "Sizler bizim kalbimizin yıldızısınız" dedi. Ekmek arası köfte, ayran, su ve çayın ikram edildiği piknikte gönüllü anne-baba, büyükanne ve büyük babalarıyla buluşan kucaklaşan çocuklar da Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün etrafında sevgi çemberi oluşturdu.

'VARDAR OVASI' İLE BAŞLADI

Orman içindeki piknikte Kadın Karavancılar Grubu'nun ve Kadın Karavancılar Tük Halk Müziği Topluluğu'nun kurucusu Yıldız Can'ın yönettiği, saz grup şefi Mahmut Usta'nın çalıştırdığı koro sahne aldı. Konser 'Vardar Ovası', ardından da 'Dane Dane Benleri Var' adlı türkülerin seslendirilmesiyle başladı. Konser süresince zihinlerde yer etmiş, 'Esmerim Biçim, Biçim', 'Elmayı Top, Top Yapalım', 'Zeytin Yağlı Yiyemem', 'Çorabını Ördüğüm', 'Pınarın Başında Testi', 'Şu Dağlar Tepe, Tepe', 'Leblebi Koydum Taşa', 'Cemilemin Gezdiği', 'Keziban Yenge' adlı daha birçok neşeli türküler yorumlandı, oyun havaları çalındı.

BAŞKAN HALAYLARA EŞLİK ETTİ

Huzurevi sakinleriyle birlikte neşeli türkülere eşlik ederek keyifli dakikalar yaşayan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, zaman, zaman da kendini oyun havalarına kaptırdı. Özel konuklarıyla birlikte piste çıkıp doyasıya eğlendi, halaylara eşlik etti. Başkan Hakan Tütüncü, Kadın Karavancılar Türk Halk Müziği Topluluğu adına Yıldız Can'a, "Çok güzel bir organizasyon oldu. Hepimiz buraya heyecanımızı, gönül sevincimizi yükseltmeye geldik. Neşeli türküler eşliğinde büyüklerimizle, gençlerimizle, çocuklarımızla hep birlikte eğlendik, mutlu bir gün yaşadık" dedi, emeği geçenlere teşekkür etti.

Kadın Karavancılar Grubu'nun ve koronun kurucusu Yıldız Can'da, ilk konserin heyecanını mutluluğunu yaşadıklarını ifade etti. Can, sözlerini şöyle sürdürdü;

"Açıkhava konserimize huzurevinden annelerimiz, babalarımız, bizim için özel olan çocuklarımız geldi. Çocuklar, anne-babalar bir arada oldu. Bizde kadın karavancılar olarak onlara çok güzel bir konser verdik, birlikte neşeli türküler söyledik, halaylar çektik. Konserimize ev sahipliği yapan Kepez Belediyesi'ne, huzurevi yöneticilerine teşekkür ediyoruz." (DHA)

FOTOĞRAFLI