Kaş Askerler fidan dikti

Askerler fidan dikti

21.01.2022 - 11:12 | Son Güncellenme:

Askerler fidan dikti

Askerler fidan dikti

 

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA) - ANTALYA'nın Kaş İlçesi'nde Orman İşletme Müdürlüğü'nce yürütülen ağaçlandırma seferberliğinin son gününde, ilçede görev yapan subaylar ve astsubaylar ağaç dikti.

Kaş Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 15 Aralık 2021'de başlatılan ağaçlandırma kampanyası kampanyasında 20 Ocak 2022 tarihinde tamamlandı. Kampanyanın son gününde Kaş İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ali Erol, Sahil Güvenlik Bot Komutanı Üsteğmen Ahmet Dağıstan, Merkez Karakol Komutanı Teğmen İlker Kökçü'nün de aralarında bulunduğu, Kaş İlçe Jandarma Komutanlığı, Kaş Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı ve Kaş Havada Radar Komutanlığı'nda görev yapan 20 subay ve astsubay, Karadağ mahallesindeki ağaçlandırma sahasında fidan dikti. Subaylar, ağaçlandırma sahasında 200'e yakın defne ve çınar fidanını toprakla buluşturdu.

Kaş Orman İşletme Müdürü Süleyman Demir, "Kaş'a bağlı Karadağ ve Dirgenler mahallerindeki 100 hektarlık alana subaylarımızın diktiği fidanlarla toplam 221 bin 500 fidan toprakla buluştu. 35 gün süren kampanyanın son gününde, subaylarımız destek verdi. 200 defne ve çınar fidanını toprakla buluşturdular. İki mahalle arasındaki alanın yüzde 98'i endüstriyel fidan olan kızıl çam, kalanı yangın önleme çizgilerine diktiğimiz defne, keçi boynuzu ve çınar ağaçlarından oluşuyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI