Kaş Jandarmadan gece mesaisi

Jandarmadan gece mesaisi

28.03.2020 - 12:07 | Son Güncellenme:

Jandarmadan gece mesaisi

Jandarmadan gece mesaisi

 

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)- ANTALYA'nın Kaş ilçesine bağlı dünyaca ünlü turizm merkezi Kalkan'da, Kaş Jandarma Komutanlığı trafik ve asayiş timleri gece mesaisi yaptı. Nüfusunun yaklaşık dörtte biri yerleşik yabancılardan oluşan Kalkan'da, vatandaşların evde kalması için uyarı anonsları yapan jandarma ekipleri, sokaktakileri eve gitmeleri için uyardı.
Kaş Jandarma Komutanlığı trafik timi ve Kalkan Karakol Komutanlığı asayiş ekipleri, birlikte gece yarısına kadar Kalkan'da uyarı yaptı. Trafik timi aracının tepe lambasına 'Evde kal' yazısı yazan ekipler, üç araçla halka uyarı yaptı. Megafonla 'Sağlığın için evde kal Kaş, sağlığın için evde kal Kalkan' anonsları yapıldı. Cadde ve sokaklarda gezen yerli ve yabancılar jandarma ekiplerinin uyarısı sonrası evlerine çekilirken, sokaklar boşaldı.
Jandarma yetkilileri, "Kaş bölgesinde Kalkan turistik bir merkez. Yerleşik nüfusun dörtte birinden fazlası başta İngilizler olmak üzere birçok ülkeden gelen yerleşik yabancılardan oluşuyor. Yerleşik yabancıların çoğunluğu da ülkelerinde emekli olmuş; burada yaşamını sürdüren 65 yaş ve üstü hemşehrilerimiz. Bu nedenle Kalkan'da koronavirüs önlemleri kapsamında özel bir çalışma yapıyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI