Kaş Meis Adası'ndan Kaş'a 7,1 kilometrelik kulaç

Meis Adası'ndan Kaş'a 7,1 kilometrelik kulaç

22.06.2022 - 11:37 | Son Güncellenme:

Meis Adası'ndan Kaş'a 7,1 kilometrelik kulaç

Meis Adasından Kaşa 7,1 kilometrelik kulaç

 

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA)- ULUSLARARASI Meis Kaş Yüzme Yarışı, 26 Haziran'da yapılacak. Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, yarışın, ülkeler arası barış, dostluk ve kardeşliğe vesile olacağını söyledi.

Bu yıl 23'üncüsü gerçekleştirilecek Likya Kaş Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapsamında düzenlenen açık deniz yüzme yarışı, 26 Haziran Pazar günü yapılacak. Kaş Belediyesi'nin bir organizasyon şirketi işbirliğinde 16'ncısını gerçekleşeceği yarışa 16 ülkeden 350 sporcu katılacak. Antalya'nın Kaş ilçesi ile Yunanistan'ın Türkiye'ye en yakın noktası Meis Adası arasında 7,1 kilometre uzunluğundaki parkurda sporcular, barış ve dostluğa kulaç atacak.

Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, ilçede festivalin uzun yıllardır devam ettiğini, pandemi sürecinde iki yıl yapılamadığını hatırlatarak, bundan sonraki süreçte kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetlerin gerçekleştirileceğini ifade etti. Uluslararası Meis Kaş Yüzme Yarışı ile ilgili kayıtların 12 saat gibi kısa bir sürede tamamlandığını kaydeden Başkan Mutlu Ulutaş, "Festivalin en önemli ayaklarından biri de bu yarış. Yunanistan'ın ülkemize en yakın kara sınırı Meis Adası'ndan Kaş'a yüzme yarışı gerçekleştireceğiz. Bu yarış, ülkeler arası barış, dostluk ve kardeşliğe vesile olacak" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI