Kaş Sarıbelen'de asfalt sevinci

Sarıbelen'de asfalt sevinci

28.09.2021 - 10:38 | Son Güncellenme:

Sarıbelen'de asfalt sevinci

Sarıbelende asfalt sevinci

 

Ahmet ACAR/KAŞ, (DHA) - ANTALYA'nın Kaş ilçesine bağlı Sarıbelen Mahallesi'nin yolları, Kaş Belediyesi tarafından asfaltlanıyor. Yaklaşık 20 yıldır yollarının asfaltı bozuk olan Sarıbelenlilerde asfalt sevinci yaşanıyor.

Kaş Belediyesi tarafından ilçeye bağlı Sarıbelen Mahallesi Kızılyaka mevkisinin 8 kilometrelik yolu asfaltlanıyor. 2000 yılından bu yana 8 kilometrelik yolu delik deşik olan Kızılyaka mevkisinin yoluna, önce yağmur suyu tahliyesi için 200'e yakın büz yerleştirildi. Ardından var olan asfalt kazınarak, yolun stabilizesi yapıldı. Filler dökülerek, yola dolgu yapıldı ardından yol asfaltlanmaya başladı. Yolun 4 kilometresi asfaltlandı. Kalan 4 kilometre de 2 gün içinde asfaltlanacak.

Kaş Belediye Başkanı Mutlu Ulutaş, "Sarıbelen Mahalle'mizde 2 gün içinde asfalt çalışmasını tamamlayacağız. Mahallemize ayrıca vatandaşlarımızın özellikle zeytin bahçelerine, ekili alanlara rahat gidebilmesi, rahat üretim yapabilmesi için asfaltın yanında 38 bin metrekare stabilize yol da yaptık. Hayırlı olsun" dedi.

Sarıbelen Mahallesi Muhtarı Mevlüt Küçükkaya da "Yıllardır sorun olan yolumuz Kaş Belediyesi tarafından kış öncesi asfaltlandı. Başkanımıza ve emeği geçenlere teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI