Kemer Kemer Belediyesi ekoturizm ödülü aldı

Kemer Belediyesi ekoturizm ödülü aldı

29.07.2021 - 10:12 | Son Güncellenme:

Kemer Belediyesi ekoturizm ödülü aldı

Kemer Belediyesi ekoturizm ödülü aldı

 

KEMER, (DHA)- KEMER Belediyesi, Uluslararası Ekoturizm Derneği tarafından düzenlenen ekoturizm ödülleri kapsamında 'Best Ecological Destination' kategorilerinde layık görüldüğü ödülü aldı.
Tokat Belediyesi, Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) ve Uluslararası Ekoturizm Derneği iş birliğiyle düzenlenen Uluslararası Ekoturizm Çalıştayı'nda çeşitli kategorilerde ekoturizm ödülü alanlara ödülleri verildi. Tokat'ta bir otelde yapılan ödül töreninde, 'Best Ecological Destination' kategorilerinde yapılan başvuruyu değerlendiren Ekoturizm Derneği, 100'e yakın ülkeden bine yakın aday içerisinden, dünya genelindeki en iyi Eko dostu Ekoturizm ödülünü Kemer Belediyesi'ne layık gördü.
Kemer Belediyesi'nin kazandığı ödülü, Kemer Belediye Başkanı Necati Topaloğlu, dernek Başkanı John Bruno'dan aldı. Başkan Topaloğlu, ödül töreninde yaptığı konuşmasında, Türkiye'nin en önemli turizm potansiyelleri arasında yer alan Kemer hakkında bilgiler verdi. Kemer'in deniz, kum ve güneş ile anılmasının yanı sıra ekoturizmle de anılmaya başladığını ifade eden Topaloğlu, "Kemer Belediyesi olarak ekoturizme de önem veriyoruz. Çıralı plajımız, dünyanın en iyi 10 plajı arasında gösteriliyor. Burası yaklaşık 3,5 kilometre uzunluğundadır" dedi.
ÇIRALI'YA CARETTA CARETTA HASTANESİ YAPILACAK
Başkan Necati Topaloğlu, Çıralı plajının devamlı misafirlerinin caretta cerattalar olduğuna dikkati çekerek, şöyle konuştu:
"Caretta carettalar her yıl Çıralı sahilimize gelerek yumurtalarını bırakırlar. Yılda yaklaşık 4 bin caretta caretta yavrusunu denize ulaşmasını sağlarız. Kemer Belediyesi olarak 5 tane personel görevlendiririz. Personelimiz gece boyunca devriye gezer. Caretta carettaların etkilenmemesi için kimseye sahilde ateş yaktırmaz ve ışık açtırmaz. Yuvaların üzerine özel kafesler konulur. İnşallah doğa harikası sahilimize caretta caretta hastanesi kuracağız. Belediye olarak en kısa zamanda çalışmalara başlayacağız. Yaralanan caretta carettaları bu hastanemizde tedavi edeceğiz ve doğaya katkı sağlayacağız."
Başkan Topaloğlu, Uluslararası Ekoturizm Çalıştayı'nın gelecek sene Kemer'de yapılaması için katılımcıları Kemer'e davet etti.

FOTOĞRAFLI