Antalya Kepez'den Altınova'ya örnek cemevi

Kepez'den Altınova'ya örnek cemevi

29.05.2020 - 15:29 | Son Güncellenme:

Kepez'den Altınova'ya örnek cemevi

Kepezden Altınovaya örnek cemevi

 

ANTALYA (DHA) - KEPEZ Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, vaat ettiğinden 1,5 ay önce tamamlanan Pir Sultan Abdal Cemevi'nde incelemelerde bulundu. Projesiyle Türkiye'ye örnek bir cemevini Altınova'ya inşa ettiklerini belirten Başkan Tütüncü, “Cami de bizim, cemevi de bizim. Bütün canlar bizim, bütün gönüller bizim" dedi.

Kepez Belediyesi'nin Altınova Orta Mahalle'de tefrişatı da dahil olmak üzere anahtar teslimi yapımını üstlendiği Pir Sultan Abdal Cemevi açılış için gün sayıyor. Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, vaat ettiği tarihten 1,5 ay önce tamamlanan Pir Sultan Abdal Cemevi'nde incelemelerde bulundu. Açılış için gün sayan cemevinde incelemelerde bulunan Başkan Tütüncü'ye, Pir Sultan Abdal Derneği Altınova Şubesi Başkanı Adnan Arslan eşlik etti. Başkan Tütüncü, cemevini alevi hemşerilerinin beklentilerine göre şekillendirdiklerini söyledi.

Türkiye'deki birçok belediyenin model alacağı bir cemevi oluşturduklarını belirten Tütüncü, “Cami de bizim, cemevi de bizim. Bütün canlar bizim, bütün gönüller bizim. Hepimiz bu güzel ülkenin vatandaşlarıyız. Altınova'daki Pir Sultan Abdal Cemevi bütün hemşehrilerimize Antalyamıza, Kepezimize hayırlı, uğurlu olsun" dedi.

Cemevi ziyaretinde Başkan Tütüncü'ye eşlik eden Pir Sultan Abdal Derneği Altınova Şubesi Başkanı Adnan Arslan da emeği geçen herkese teşekkür etti. Başkan Tütüncü'nün gayretleriyle hayallerinin gerçekleştiğinin altını çizen Arslan, mülkiyet sorunlarına rağmen belediyenin gayret ve azmiyle sorunların çözüldüğünü söyledi.

FOTOĞRAFLI