Antalya Kepez'den eğitime büyük destek

Kepez'den eğitime büyük destek

27.09.2020 - 12:37 | Son Güncellenme:

Kepez'den eğitime büyük destek

Kepezden eğitime büyük destek

 

ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediyesi'nin ilçedeki 31 okula kazandırdığı bilişim sınıfları her gün onlarca öğrenciyi ağırlıyor. Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullarda oluşturduğu 'Eba Destek Noktaları'na dahil edilen bilişim sınıfları, evinde interneti ya da bilgisayarı olmayan öğrencilere, fırsat eşitliği sağlıyor.

Eğitime önemli katkılar sunan Kepez Belediyesi, 'ilçede 50 okula bilişim sınıfı' projesi kapsamında bugüne kadar 31 okula bilişim sınıfı kazandırdı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın evinde interneti ya da bilgisayarı olmayan öğrencilere yönelik oluşturduğu 'Eba Destek Noktaları'na dahil edilen bilişim sınıflarından her gün onlarca öğrenci faydalanıyor. Eğitim Bilişim Ağı (EBA) derslerini takip etmek isteyen öğrenciler, okul yönetimlerinin pandemiye karşı aldığı tedbirlerle, kendi okullarında güvenle uzaktan eğitim sistemine dahil oluyor. Kepez Belediyesi'nin bilişim sınıfı kazandırdığı Şehit Kahraman Çelikbaş Ortaokulu'ndaki 'Eba Destek Noktası' da pandemiye karşı üst seviyede alınan tedbirlerle her gün onlarca öğrenciye kapılarını açıyor.

MASKE, MESAFE, HİJYEN

'Eba Destek Noktası'ndan yararlanmak isteyen öğrencilerin girişte önce ateşleri ölçülüyor, ardından ellerinin dezenfekte edilmesi sağlanıyor. Destek noktalarına maskeli giren öğrenciler, sosyal mesafe kurallarına göre oturtuluyor. Ders aralarında maske, mesafe ve hijyen kuralları da öğrencilere hatırlatılıyor. Girişteki, 'sosyal mesafenizi koruyun, maskesiz girilmez, koronavirüse karşı 14 kural' afişleri de dikkat çekiyor. Evinde interneti ya da bilgisayarı olmayan Kepezli öğrenciler, kendi okullarında pandemiye karşı alınan sıkı önlemlerle, güven içinde uzaktan eğitim sistemine dahil olurken, velilerde çocuklarını huzurlu bir şekilde okul yönetimine teslim ediyor.

FOTOĞRAFLI