Antalya Kooperatifçilikte Kepez modeli

Kooperatifçilikte Kepez modeli

29.07.2020 - 17:42 | Son Güncellenme:

Kooperatifçilikte Kepez modeli

Kooperatifçilikte Kepez modeli

 

ANTALYA,(DHA)- KEPEZ Belediyesi, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ticaret İl Müdürlüğü ve kadın kooperatifleriyle işbirliği protokolü imzaladı. Kepez Belediyesi, kadın emeğinin değerlendirileceği 'Kooperatifçilikte Kepez Modeli' ile kuruluşundan üretime, pazarlamadan satışa kadar her türlü aşamada kadın kooperatiflerinin yanında olacak. İmza töreninde Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Kirişçciler bölgesinde 180 dönümlük orman çiftliği projesini hayata geçireceklerini müjdeledi.

Kadınlara yönelik birçok sosyal projeye imza atan Kepez Belediyesi, kadın kooperatifleriyle güçlerini birleştirdi. Kepez Belediyesi, Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ticaret İl Müdürlüğü ve kadın kooperatifleriyle işbirliği protokolü imzaladı. Protokol törenine Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, İl Tarım ve Orman Müdürü Gökhan Karaca, Ticaret İl Müdürü Halil Özşahan, Kadın Kooperatifleri ve Kepez Kadın Koordinasyon Merkezi üyeleri katıldı. Meclis Salonunda düzenlenen protokol töreninde konuşan Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, kadın kooperatiflerinin emeğin ekonomik değer kazanmasını sağlayan, emeğin ekonomiye katkıya dönüşmesini hedefleyen, çok özel girişimler ve girişimci ruha sahip kişilerin bir araya geldiği güç birliği olduğunu söyledi. Kooperatifçilik modelinin gelişmesi ve yaygınlaşması için devletin son yıllarda çok nitelikli özel düzenlemeler yaptığını söyleyen Başkan Tütüncü, "Girişimcilere bu yolla ciddi imkanlar sunuluyor. Yasal düzenlemelerle kooperatiflere yeni imkanlar sunan devletimize, hükümetimize cumhurbaşkanımıza şükranlarımızı arz ediyorum" dedi. "Yerel yönetimi insan odaklı bir bakış açısı ile buluşturmanın gayreti içerisindeyiz" diyen Başkan Tütüncü, "Biz kadın gücüne çok inanıyoruz. Bu ilk adımı atarsak, kooperatifçilik yeni bir soluk, yeni bir bakış açısı, yeni bir derinlik kazanacak. Eğer bir yerde kadın varsa, orada medeniyet vardır" diye konuştu. Tütüncü, köy pazarı, sosyete pazarının yanısıra üreten kadınlar için gıda marketleri de açacaklarını belirtti.

KİRİŞÇİLER'E ORMAN ÇİFTLİĞİ

Başkan Tütüncü, Kepez'de Kirişçiler'de 180 bin metrekare alanda Orman Çiftliği kuracaklarını müjdeledi. Başkan Tütüncü, "Antalya'ya muhteşem bir eser daha kazandırıyoruz. 180 dönüm alan üzerine yaşayan, üreten bir Orman Çiftliği yapıyoruz. Bu çiftlikteki amacımız tarımı daha geniş kitlelere sevdirmek. Atıl topraklarımızın tamamına emek verip işlemek ve onlardan ürün almak ama bunu da kolektif bir biçimde yapmak istiyoruz. Bu alanın 20 dönümlük kısmını Milli Eğitim Bakanlığımı'za ayırdık. Tarımla ilgili bir meslek lisesi için. Ülkemizin tarımla ilgili ne kadar önemli adımlar atacağını orada en güzel biçimde hep birlikte göreceğiz" dedi. Başkan Tütüncü, Orman Çiftliği'nde aromatik ve tıbbi bitkilerin yetiştirileceği bir bahçenin de kadın kooperatifine verileceğini müjdeledi. Tütüncü, bu Orman Çiftliği'nin 3. dönemin Mega Projesi olacağını da sözlerine ekledi.

BÖYLE BİR DESTEK GÖRMEDİM

Tarım ve Orman İl Müdürü Gökhan Karaca da, bugüne kadar kadın kooperatiflerine bu kadar kapsamlı destek verilmesini yerel yönetimlerden görmediğini söyledi. Antalya'daki kooperatiflerin Türkiye'deki çalışmalara yön vereceğini belirten Karaca, son yıllarda bakanlığın kadınlara ve kadın kooperatiflerine özel teşvikler uyguladığını, bunu da kadınlar tarafından çok iyi başarılabileceği düşünülerek yapıldığını söyledi. Ticaret İl Müdürü Halil Özşahan da, bakanlığın kadınlara sunduğu projeler hakkında bilgi verdi. Üyesinin yüzde 90'ı kadın olan kooperatiflere yüzde 75 devlet desteği olduğunu bildiren Özşahan, "Yapacağınız her şeyde yanınızdayız. Yola birlikte çıkacağız" diye konuştu. Kadın kooperatifleri desteğinden dolayı Tütüncü'ye teşekkür etti.

Kadınları üretime teşvik edecek olan işbirliği protokolü törenle imzalandı.

FOTOĞRAFLI