Korkuteli Doğal gaza abonelik için tören

Doğal gaza abonelik için tören

01.07.2021 - 10:35 | Son Güncellenme:

Doğal gaza abonelik için tören

Doğal gaza abonelik için tören

 

Adem DURMAZ/KORKUTELİ, (DHA)- KORKUTELİ'de doğal gaza ilk abone için tören düzenlendi. Korkuteli Belediyesi önünde gerçekleşen törende konuşan Belediye Başkanı Ömer Niyazi İşlek, "Doğal gaz kişiselleştirilmeyecek, partilileşmeyecek bir yatırımdır. Esnaf için bir yatırımdır, bu memleketin çocukları, gençleri için bir yatırımdır" dedi.
İlçede halen devam eden doğal gaz çalışmaları kapsamında, vatandaşların abonelik işlemleri Korkuteli Belediyesi'nde açılan irtibat bürosunda yapılmaya başladı. Doğal gaza ilk abonelik için tören düzenlendi. Törene Kaymakam Ömer Çimiş, Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek, AK Parti İlçe Başkanı Kemal Sancaktar, Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Medine Yapılmışev, belediye meclis üyeleri ve ilçe teşkilatı yöneticileri katıldı.
Törende konuşan AK Parti İlçe Başkanı Kemal Sancaktar, "Bugün heyecanlanmamak mümkün değil. Heyecan inanılmaz şekilde bende çünkü doğal gaz özellikle bizim partimizin teşkilatımızın bir çocuğu gibi. Çocuğumuza emeğimizi, yıllarımızı veririz. Çocuğumuzu büyütmek için elimizden geleni yaparız. Partimizin 10 yılı aşkın süredir doğal gazla ilgili gerek söylemsel gerek vaatsel gerekse hareketsel birçok faaliyeti olmuştur. Bu süreçte emeği geçen ilçe başkanlarımıza ben çok teşekkür ediyorum geçmiş dönemdeki. Bu günleri gördük hamdolsun. Ama şunu belirtmeden geçemeyeceğim. Biz bugünlere nasıl geldik. Malum dediler ki, siyaset yapılıyor, siyaset malzemesi haline geliyor. Doğal gaz hiçbir zaman siyaset malzemesi olarak kullanılmadı. Her doğal gaz denildiğinde aslında doğal gazla ilgili çok büyük girişimlerde bulunuldu. Burada bugün bana nasip olmasıyla ilçe başkanı olarak çok mutluyum. Ama belki de bunda benim emeğim en az. Çünkü geçmişteki başkanlarımızın geçmişteki milletvekillerimizin, geçmişteki il başkanlarımızın emeği bu noktada anımsanmayacak kadar çoktur" dedi.
MHP İlçe Başkanı Medine Yapılmışev "Ne mutludur ki bugün burada ilçemizde doğal gazın başlamasına bir katkıda bulunmak amacıyla burada hep beraber toplandık. Öncelikle bu gurur hepimize aittir. Cumhur İttifakı olarak doğal gazın ilk abonesinin olması gururunu hep birlikte yaşamaktayız" diye konuştu.
Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek, şöyle dedi:
"Biz bugün aslında tarihe bu töreni yaparken ilk abonelik törenini yaparken tarihe not düşülsün çünkü bu günden itibaren 3 yıl, 10 yıl arasında ilçemiz bir değişime gelişime sebep olacak. Şimdi bugün burada bu tarihi günde süreci zaten burada herkes takip ediyor. Ama bundan sonraki süreçte önemli daha hızlı hareket etmek vatandaşımıza daha moralli hareket etmek. Çekeceğimiz bu çile de hep beraber olabilmek adına bir noktayı altını kırmızı çize çize anlatmak istiyorum. Değerli Korkutelililer doğal gaz kişiselleştirilmeyecek, partilileşmeyecek bir yatırımdır. Esnaf için bir yatırımdır bu memleketin çocukları, gençleri için bir yatırımdır."
Kaymakam Ömer Çimşit de "Doğal gaza kavuşmak ilçemizin en büyük hayallerinin başında geliyordu. Korkuteli'ne yapılacak olan hizmetlerin içerisinde en önemlilerinden birisi de doğal gaz hizmetiydi. Doğal gazın geçmişi belki 10 yılı buluyor. Böyle büyük hizmetlerde böyle büyük hayallere kavuşmak için epey bir mücadele vermek gerekiyor. Haliyle bizden önceki kaymakam, belediye başkanı, siyasi parti ilçe başkanları onların bu hizmetin bu günlere gelmesinde mutlaka çok büyük katkıları ve emekleri vardır. Ben tek tek saymadan herkese Korkuteli adına yürekten teşekkür ediyorum" dedi.
Konuşmaların ardından ilçede doğal gaza ilk abone olan Yusuf Fırat ile doğal gaz dağıtım firması arasında protokol imzalandı. Protokolün ardından Kaymakam Ömer Çimşit, Korkuteli Belediye Başkanı Ömer İşlek, AK Parti İlçe Başkanı Kemal Sancaktar ve beraberindekiler doğal gaz çalışmalarının sürdüğü Oyunyeri Camii mevkiinde inceleme yaptı.

FOTOĞRAFLI