Kumluca Deniz Kaplumbağalarını Koruma Günü kutlandı

Deniz Kaplumbağalarını Koruma Günü kutlandı

18.06.2022 - 10:20 | Son Güncellenme:

Deniz Kaplumbağalarını Koruma Günü kutlandı

Deniz Kaplumbağalarını Koruma Günü kutlandı

 

Ramazan SARIKAYALI/KUMLUCA, (DHA) - DOĞA Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü Antalya Şube Müdürlüğü tarafından 16 Haziran Dünya Deniz Kaplumbağalarını Koruma Günü dolayısı ile etkinlik düzenlendi.

Kumluca ilçesine bağlı Mavikent mahallesindeki sahilde düzenlenen etkinliğe katılanlar deniz kaplumbağalarının yaşam alanları ve kaplumbağaların neden yaşamsı gerektiği konusunda bilgilendirildi. Etkinliğe Doğa Koruma ve Milli Parklar Antalya Bölge Müdür Yardımcısı Osman Yöntem, Kumluca İlçe Emniyet Müdürü Erol Şen, Kumluca Orman İşletme Müdürü Cengiz Okudan, Doğa Koruma ve Milli Parklar Finike Şefi Esin Güngör, Mavikent Durali Yazıcı Okulu öğretmen ve öğrencileri, Caretta Kaplumbağaları Gönüllü koruyucuları katıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Antalya Bölge Müdür Yardımcısı Osman Yöntem, "Sağlıklı bir insanın kalbi nasıl iyi çalışıyorsa, deniz kaplumbağalarının sağlıklı olması denizin kalbinin iyi çalıştığının göstergesidir. Deniz kaplumbağalarını şöyle düşünelim. Vücudunuzun bir eko sistem olduğunu düşünün. Vücudunuzda birçok organınız var. Mesela kalbiniz çok önemli. Kalbiniz çalışmazsa ölürsünüz. Parmağınız kesilmiş olsa yaşayabilirsiniz. Deniz kaplumbağalarını denizin kalbi gibi düşünün. Eğer Akdeniz'de deniz kaplumbağalarının popülasyonu sağlıklı bir şekilde devam ediyorsa, kalbiniz iyi çalışıyordur" dedi.

Gönüllü koruyucular da katılımcılara ve öğrencilere deniz kaplumbağalarını korumaya çalışırken yaşadıklarını ve kaplumbağaların yumurtlama dönemindeki evreleri anlattı.

FOTOĞRAFLI