Manavgat Barbaros Caddesi projesi halka anlatıldı

Barbaros Caddesi projesi halka anlatıldı

26.01.2021 - 15:04 | Son Güncellenme:

Barbaros Caddesi projesi halka anlatıldı

Barbaros Caddesi projesi halka anlatıldı

 

MANAVGAT, (DHA)- MANAVGAT Belediyesi, şeffaf ve katılımcı belediyecilik anlayışı kapsamında; çok yakında hayata geçireceği Barbaros Caddesi Kentsel Çevre Düzenleme Projesi ile ilgili olarak halkla paylaşma toplantısı düzenledi.

Manavgat Belediyesi Barbaros Caddesi Kentsel Çevre Düzenlemesi Projesi'ni tanıtmak, yapılacak çalışmalarla ilgili olarak halkı bilgilendirmek amacıyla toplantı düzenledi. Atatürk Kültür Merkezi'ndeki toplantıya katılan mahalle sakinleri ve cadde esnafları projeyle ilgili görüş ve düşüncelerini paylaşma imkanı buldu. Kentin en işlek ve ticari faaliyetin çok yoğun olduğu 1.8 kilometre uzunluğundaki caddede yapılacak düzenleme projesinin anlatıldığı bilgilendirme toplantısına Yayla Mahallesi Muhtarı Mehmet Ali Öz, Emek Mahallesi Muhtarı Önder Can, mahalle sakinleri, çok sayıda cadde esnafı ve vatandaşlar katıldı. Manavgat Belediyesi'ni temsilen belediye başkan yardımcıları Levent Ardıç, Halis Akkaya, İmar ve Şehircilik Müdürü Zafer Keçer, Fen İşleri Müdürü Mustafa Arslan, Zabıta Müdürü Turgay Şalgam'ın hazır bulunduğu toplantıda sunumlar Manavgat Belediyesi Etüt ve Proje Müdürü Gülbahar Budak tarafından gerçekleştirildi. Proje tanıtımı sonrasında soru- cevap şeklinde gerçekleşen toplantıda, vatandaşlarla görüş alışverişinde bulunuldu. Mahalle sakinleri ve esnaflar böyle güzel bir projeye imza attığı Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'e ve ekibine teşekkür etti.

BAŞKAN SÖZEN ÖNEMSİYOR

Manavgat Belediye Başkanı Şükrü Sözen'in Barbaros Caddesi düzenlemesini, iki mahalleyi birbirine bağlayıp, üst köylere ulaşımı sağlayan, üniversite ve turizm çalışanlarının yoğun olarak yaşadığı, ayrıca cuma pazarının bulunması nedeniyle öncelikli proje kapsamına aldığı belirtildi. Yapılan düzenlemeyle birlikte mevcut caddenin daha yeşil, tanımlı, parklanmaların daha düzgün ve kullanışlı olduğu, elektrik hatlarının yeraltına alındığı, aydınlatmaları ve yeşiliyle daha da güzelleşeceği belirtildi.

PLANLI, KURALLI, DAHA YEŞİL ve ENGELLİ DOSTU

Bilgilendirme toplantısında Manavgat Belediyesi'nin Remzi Güven ve Zübeyde Hanım caddelerini birbirine bağlayan, sanayi ile ana aks oluşturan projenin 1.8 km uzunluğunda olduğu belirtildi. Projede 16000 m2'lik sert zemin döşemesi ve peyzaj düzenlemesi yapılarak caddenin planlı, kurallı bir şekilde görsel güzelliğe kavuşturulacağı anlatıldı. İhale aşamasında olan ve önümüzdeki günlerde başlayacak olan çalışmalarla kötü görüntü oluşturan eski bina cephelerinin de yeniden tasarlanarak, gölgelik revizyonu ile daha modern bir siluet elde edileceği belirtildi.

MENFEZ ve KENT MOBİLYALARI

Yapılan düzenleme sonrasında yaya öncelikli olmasına rağmen park sorunu olan bölgede toplam 270 aracın park etmesine imkan verecek cepler oluşturulacağı, kaldırımların ise engelli dostu olacağı katılımcılara anlatıldı. Akdeniz'in simgesi turunç ağaçlarının dikileceği kaldırımlarda ise kent mobilyaları ve modern, dekoratif aydınlatmaların yer alacağı düzenlemeyle güvenliği sağlanmış yaşam alanlarının oluşturulmasının planlandığı görsel sunumlarla vurgulandı. Çalışmada tabelaların tek tip şekilde yenilenmesi düşünüldüğü belirtilen toplantıda DSİ kanalı üzerine köprü yapılarak cadde boyunca trafik akışı bütünlüğünün de sağlanacağı, ayrıca kentsel mobilyaları, aydınlatmaları ve Akdeniz bitki örtüsünden oluşan bitkilerle bütüncül bir cadde oluşması hedeflendiği açıklandı.

TRAFİK DÜZENLENECEK

Toplantıda trafiğin daha düzenli akışı için Antalya Büyükşehir Belediyesi UKOME ile gerekli yazışmaların yapılarak projede yol katedildiği belirtilirken, vatandaşların bu konudaki görüşleri de not edilerek düzenlemelerin yapılacağı vurgulandı. Etüt ve Proje Müdürü Gülbahar Budak, "Manavgat'ta Başkanımız Sayın Şükrü Sözen'in talimatıyla ekip olarak bu caddemize büyük önem veriyoruz. Daha yeşil, tanımlı, parklanmaların daha düzgün ve kullanışlı olduğu bir cadde hayal ettik. Burası Emek ve Yayla mahallelerini birbirine bağlayan, kıymetli bir caddemiz. Başkanımızın talimatıyla yeni dönem işlerimizin arasında en önemli projemiz diyebiliriz. Bu caddemizde bazı problemlerimiz vardı. Projemizi burada yaşanan problemlerden yola çıkarak hazırladık. Bunlardan birisi 3 adet binanın kamulaştırma işleminin sonlandırılması ve yıkımlarının yapılmasıydı. Bunu gerçekleştirdik. Diğerleri ise parklanma, aydınlatmanın hala havai hatlardan yapılması ve kaldırım işgalleriydi. Zübeyde Hanım Caddesi ve Remzi Güven Caddesi arasında güvenli yaya arterleri, trafik ışıkları ve parklanmaların tanımlı hale gelmesi, aydınlatmanın yeterli olması, esnafların ticari faaliyetlerinin canlanması, alışveriş ve gezintinin cazip hale gelmesi ve belediye tarafından geçen 10 yılda yapılan bütün caddelerle bütünlüğü korumasını hedefledik" dedi.

FOTOĞRAFLI

Yazarlar