Manavgat Jandarmadan turistlere trafik farkındalık eğitimi

Jandarmadan turistlere trafik farkındalık eğitimi

01.07.2022 - 14:36 | Son Güncellenme:

Jandarmadan turistlere trafik farkındalık eğitimi

Jandarmadan turistlere trafik farkındalık eğitimi

 

Mithat ABAKAN/MANAVGAT, (DHA) - ANTALYA İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından turizm merkezlerinde tatil yapan Alman, Rus ve İngiliz vatandaşlarına yönelik trafik eğitimi ve bilgilendirmesi yapıldı.

İl Jandarma Komutanlığı Trafik Şube Müdürlüğü'nün hazırladığı proje kapsamında Antalya'ya tatile gelen Alman, Rus ve İngiliz vatandaşlarına yönelik kendi dillerinde trafik eğitimi ve bilgilendirmesi yapıldı. Yabancı dil bilen jandarma trafik personeli ile birlikte yeminli tercümanın da katıldığı bilgilendirme, Manavgat'ın Kumköy turizm merkezindeki plajda gerçekleştirildi.

Manavgat İlçe Jandarma Komutanlığı Kumköy Jandarma Karakol Komutanlığı ekiplerinin de destek verdiği bilgilendirmede; turistlere ülkemizde uygulanan trafik kurallarının yazılı olduğu ve kendi dillerinde hazırlanan broşürler dağıtıldı. Broşürlere yüklenen kare kodları açan turistler ülkemizde uygulanan hız sınırları, yasal alkol sınırları ve diğer trafik kuralları hakkında hazırlanan eğitim modüllerini okudu. Turistlere ülkemizde yasal alkol sınırını soran jandarma trafik timleri doğru cevap veren turistlere ve çocuklarına çeşitli hediyeler verdi. Turistlere yönelik bilgilendirme çalışmasının Antalya'nın diğer turizm merkezlerinde de yapılacağı belirtildi.

FOTOĞRAFLI