Serik Kaymakam Kurdoğlu öğrencileri ödüllendirdi

Kaymakam Kurdoğlu öğrencileri ödüllendirdi

10.04.2021 - 14:59 | Son Güncellenme:

Kaymakam Kurdoğlu öğrencileri ödüllendirdi

Kaymakam Kurdoğlu öğrencileri ödüllendirdi

 

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)- SERİK Kaymakamı Mehmet Kurdoğlu, Türkiye Okullararası Zeka Oyunları Şampiyonası'nda Türkiye 3'üncüsü olan küçük öğrencileri ödüllendirdi.

Türkiye Zeka Vakfı tarafından düzenlenen ve 20 Mart tarihinde gerçekleştirilen Türkiye Okullararası Zeka Oyunları Şampiyonası'nda takım olarak Türkiye 3'üncüsü olan Serik Akçaalan İlkokulu öğrencileri Mete Yağız Can, Görkem Kır, Cemre Bozkurt, Arif Ege Okudan ve Hüseyin Uras Kaya, Okul Müdürü Mustafa Toşur ve akıl ve zeka oyunları eğitmeni danışman öğretmen Öner Kaya nezaretinde Kaymakam Mehmet Kurdoğlu'nu makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Ekiz de gruba eşlik etti.

Kaymakam Mehmet Kurdoğlu, başarılı öğrencilerle öğretmenlerini plaketle ödüllendirdi. Öğrencileri elde ettikleri başarı için kutlayan Kaymakam Kurdoğlu, bundan sonraki hayatlarında da çok çalışmaları konusunda küçük öğrencilere öğüt verdi. Kurdoğlu, "Çalışmak başarıyı getirir. Elde ettiğiniz başarıdan dolayı sizleri kutluyorum. Hayatta başarılı olabilmenin yolu dikkat ve çok çalışmaktan gelir" dedi.

Öğrencilerden Hüseyin Uras Kaya, zeka oyunları içerisinde bulunan sudoku oyunu hakkında Kaymakam Kurdoğlu'na bilgi verdi. Kaya, yanında getirdiği sudokuyu kısa sürede çözdü.

Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK'ın destekleriyle gerçekleştirilen Türkiye Okullararası Zeka Oyunları Şampiyonası'na 765 okul katıldı. Serik Akçaalan İlkokulu, 28 Kasım 2020 tarihinde Antalya'da düzenlenen il elemelerinde 4. sınıflar kategorisinde katılan 38 okul arasında birinci olarak bölge elemelerine katılmaya hak kazandı. 23 Ocak 2021 tarihinde yapılan bölge elemelerinde ise 318 okul arasında 9'uncu olarak Türkiye finallerine katılmaya hak kazanan okul, finallerde 100 okul arasında Türkiye birincisi olan İstanbul Ümraniye- TOKİ Madenler Mevlana İlkokulu, ikinci olan Ankara Gölbaşı TED Koleji İlkokulu'nun ardından aynı puan ve ek puan alarak bölge puanlamasının dikkate alınması sonucunda Türkiye üçüncülüğünü elde etti.

FOTOĞRAFLI