Serik Mahalleliden toz eylemi

Mahalleliden toz eylemi

18.07.2022 - 10:43 | Son Güncellenme:

Mahalleliden toz eylemi

Mahalleliden toz eylemi

 

Namık Kemal KILINÇ/SERİK, (DHA)- ANTALYA'nın Serik ilçesi Alacami Mahallesi sakinleri, mermer ve taş ocaklarına malzeme taşıyan ağır tonajlı araçların mahalle içinden geçen yolu bozduğu ve bölgenin tozla kaplandığı gerekçesiyle yolu ulaşıma kapatarak, eylem yaptı.
Serik'e bağlı Alacami Mahallesi'nde yaşayanlar, mermer ve taş ocaklarından malzeme taşıyan ağır tonajlı araçların mahallenin içindeki yolun bozduğu ve bu nedenle evleri, seraları ve bahçelerine toz dolduğu gerekçesiyle yolu ağır tonajlı araçların geçişine kapattı. Özellikle son günlerde poyrazın da etkisiyle yoldaki tozun bölgeyi kapladığını öne süren mahalleli, yolun bir an önce yapılması ve asfaltlanmasını istedi. Jandarma, vatandaşların eylemine müdahale etti. Vatandaşlarla konuşan jandarma ekipleri, sorunlarını ilgili yerlere ileteceklerini belirterek yolu tekrar trafiğe açtı.
Bölgede son 4 yıldır aynı sıkıntıyı çektiklerini aktaran mahalleli, bozuk olan ve sürekli toz kalkan yol için birçok kez eylem yaptıklarını ancak çözüm bulunamadığını kaydederek, yetkililerden yardım istedi.

FOTOĞRAFLI