Antalya Şiir gecesinde 315'inci buluşma

Şiir gecesinde 315'inci buluşma

25.10.2021 - 13:53 | Son Güncellenme:

Şiir gecesinde 315'inci buluşma

Şiir gecesinde 315inci buluşma

 

Yusuf DEMİR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da 27 yıldan beri şairleri, şiir severleri bir araya getiren 'Dolunay'da Şiir ve Müzik Gecesi'nin 315'nci buluşmasında Ekim ayında yaşamlarını yitiren ünlü şairler şiirleriyle anıldı.

Atatürk Kültür Merkezi (AKM) bahçesinde Şair Musa Fırat'ın sunumuyla gerçekleşen şiir gecesine ilgi yoğun oldu. Gecede, Atilla İlhan, Fakir Baykurt, Kemalettin Tuğcu, Şemsi Belli, Fazıl Hüsnü Dağlarca, Cahit Sıtkı Tarancı, Ziya Gökalp gibi hayatta olmayan birçok şair ve yazarın yaşam hikâyeleri anlatıldı.

ÜNLÜLERİN ŞİİRLERİ OKUNDU

Musa Fırat'ın yönetimindeki etkinlikte şair Cahit Çakcıl, Harun Yiğit, Tülay Gülseven, Mehmet Budak, Hatice Altaş, Cengiz Ulutaş, Mustafa Er, Nadir Demir, Hasan Kollez bıraktıkları eserleri zihinlerde yer etmiş şairlerin şiirlerini yorumladı.

GECE DE TÜRKÜLER SUSMADI

'Dolunay'da Şiir ve Müzik Gecesi'ni halk ozanları bağlamalarıyla, ses sanatçıları da duygu yüklü, neşeli türküleriyle renklendirdi. Geceye katkıda bulunan, aralıksız katılan 3 kişiye de direnişin simgesi olarak bilinen oyalı sarı yazma hediye edildi.

FOTOĞRAFLI