Antalya Tek Sarnıç güzelleşmeye başladı

Tek Sarnıç güzelleşmeye başladı

16.05.2021 - 12:33 | Son Güncellenme:

Tek Sarnıç güzelleşmeye başladı

Tek Sarnıç güzelleşmeye başladı

 

ANTALYA, (DHA) - KEPEZ Belediye Başkanı Hakan Tütüncü'nün, Tek Sarnıç Kent Parkı'yla ilgili sözünü verdiği güzelleştirme çalışmalarının yapımına başlandı.

Avni Tolunay Mahallesi, Hürriyet Caddesi'nde 18 bin metrekarelik alana sahip olan Tek Sarnıç Kent Parkı, vatandaşların ve parktaki işletmelerin taleplerini karşılayacak şekilde güzelleştiriliyor. Kepez Belediyesinin, Kadın Kooperatifleri Destek Paketi Projesi kapsamında kurulan 5 adet kooperatifin de bulunduğu park, yakın bir tarihte tadilat çalışmasıyla yenilenmişti.

Başkan Hakan Tütüncü, geçen hafta Tek Sarnıç Kent Parkı'nı ziyaret ederek, kadın kooperatiflerinin parkla ilgili taleplerini dinlemişti. İstenilen çalışmaların yapılacağı alanları gezen Tütüncü, parkı, kedi, köpek ve kuş evleri, Yörük Çadırı, kadın üreticilere yönelik satış noktaları ve peyzaj çalışmalarıyla daha da güzelleştireceklerini açıklamıştı.

Park ve Bahçeler Müdürlüğü, Tütüncü'nün ziyaretinden bir hafta sonra açıklanan çalışmaları parka kazandırmaya başladı. Müdürlük işçileri, ilk olarak parkın peyzajına yönelik düzenlemeleri gerçekleştiriyor. Bu kapsamda kent parkının Hürriyet Caddesi girişinde, bodur begonvil ve top zeytin bitkisiyle peyzaj düzenlemesi yapıldı. Park meydanından bağımsızlaştırmak amacıyla masal ve çizgi film karakterlerinin heykellerinin bulunduğu alanın çevresine ise top ve piramit şimşir ağacı dikildi.

YÖRÜK ÇADIRI DA OLACAK

Demir borulara begonvil sardırılarak anı biriktirme tünelinin yapılacağı Tek Sarnıç Kent Parkı'nın yaya girişinin sağ tarafında zakkum, oturma ünitelerinin iç çiçekliklerine begonya bitkisi dikilerek görsel etki oluşturulacak. Park ve Bahçeler Müdürlüğü yetkilileri, kedi, köpek ve kuş evleri, Yörük Çadırı ile kadın üreticilere yönelik satış noktalarının yapımına ise önümüzde başlanılacağını ifade etti.

FOTOĞRAFLI