Antalya Vali Yazıcı, Müftü Kemal Uçkun Kuran Kursu'nun açılışını yaptı

Vali Yazıcı, Müftü Kemal Uçkun Kuran Kursu'nun açılışını yaptı

21.09.2021 - 15:47 | Son Güncellenme:

Vali Yazıcı, Müftü Kemal Uçkun Kuran Kursu'nun açılışını yaptı

Vali Yazıcı, Müftü Kemal Uçkun Kuran Kursunun açılışını yaptı

 

ANTALYA,(DHA) - ANTALYA Valisi Ersin Yazıcı, Müftü Kemal Uçkun 4-6 yaş Kuran Kursu'nun açılışını yaptı. Vali Yazıcı, "Çocuklarımıza dinimizin ve ahlakımızın aktarılacağı bu güzel eğitim ve ilim yuvasının yapımında emeği geçenlere, maddi manevi destek veren hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Rabbim hayırlarını kabul etsin" dedi.

Kepez Karşıyaka Mahallesi'nde hizmet verecek olan Müftü Kemal Uçkun 4-6 Yaş Kuran Kursu'nun açılışı Vali Ersin Yazıcı, Kepez Kaymakamı Nusret Şahin, Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya, müftülük personeli veliler ve öğrencilerin katılımıyla yapıldı. Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan törende minik öğrenciler de ilahi eşliğinde gösteri yaptı.

BAŞYAPIT SAYILACAK BİR HİZMET

Açılış töreninde, "Meslek hayatım boyunca en mutlu olduğum anların eğitim ve bilgiye ulaşmakla alakalı etkinlikler" diyen Vali Yazıcı, "Rabbimizin ilk emri oku. Dolayısıyla bu mekânda Yaradan'ın ilk emri yerine getirilecek. Herhâlde bundan daha büyük bir gurur olmaz. Bu binayı Antalya'mıza kazandıran müftülük çalışanlarına ve hayırseverlere teşekkür ederim. Bu güzel yapılarda çocuklarımızı 4 yaşından itibaren dinimizi ve ahlakımızı öğretmek için bir araya getiriyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı'mızın bana göre en güzel, en baş yapıt sayılacak hizmetlerinden bir tanesi 4-6 yaş kuran kursudur" dedi. Vali Yazıcı, emek koyanlara teşekkür etti.

'EN KIYMETLİ VARLIKLAR SİZE EMANET'

Kuran kursu öğreticilerine de seslenerek dünyanın en kıymetli varlıklarını teslim aldıklarını vurgulayan Vali Ersin Yazıcı, sözlerine şöyle devam etti:

"Annelerimizin uğruna canını vereceği tek canlı, evlatları ve onlar size teslim. Sakın dünyanın en kıymetli varlıklarına annelerini ve babalarını üzecek şekilde davranmayın. En kıymetli varlıklarımıza yüce dinimizin öğretilerini, güzelliklerini, kurallarını en güzel şekilde öğretiniz ve biliniz ki bu dünyadaki yaşayan en kıymetliler size emanet."

Konuşmanın ardından hayırseverlere plaketlerini takdim Vali Ersin Yazıcı, İl Müftüsü Nazif Fethi Yalçınkaya'nın yaptığı duanın ardından açılış kurdelesini kesti ve beraberindeki heyet ile Kuran Kursu'nu gezdi.

FOTOĞRAFLI