Aydın Didim'deki hayvan katliamına bir tepki de Başkan Atabay'dan

Didim'deki hayvan katliamına bir tepki de Başkan Atabay'dan

23.11.2021 - 15:59 | Son Güncellenme:

Didim'deki hayvan katliamına bir tepki de Başkan Atabay'dan

Didimdeki hayvan katliamına bir tepki de Başkan Atabaydan

AYDIN'ın Didim ilçesinde, bir kedi ve köpeğin vahşice katledilmesine bir tepki de Ahmet Deniz Atabay'dan geldi. Başkan Atabay, "Bu insanlık dışı olayı yapan veya yapanlar bulunup adalet önünde hesap verinceye kadar bir vatandaş olarak olayın takipçisi olacağım. Bu insanlık dışı olayı kınıyor ve yapanlara gerekli cezanın verilmesini ve böyle bir olayın bir daha yaşanmamasını diliyorum" dedi. Başkan Atabay, herkesten de bu olaya tepki göstermelerini istedi.
Didim'de, geçen 20 Kasım'da yürüyüşe çıkan Nazlı Ekinci, bir hayvana ait deri buldu. Ekinci, durumu Didim Hayvanları ve Doğayı Koruma Derneği'ne (DİHAD) bildirdi. Derinin bir köpeğe ait olduğu belirlenirken, gövdesi ise bulunamadı. Bölgede inceleme DİHAD üyeleri çevrede inceleme yaptıkları sırada da yakın bölgede bir de kedi ölüsü buldu. DİHAD Başkanı Bilal Süren konuyu Didim Asayiş Büro ekiplerine aktardı. Polis konuyla ilgili soruşturma başlatıldı.
Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay da düzenlediği basın toplantısıyla hayvan ölümlerine tepki gösterdi. Belediye Başkanı Atabay açıklamasında, "20 Kasım 2021 Cumartesi günü üzücü bir haber ile sarsıldık. Öğle saatlerinde gelen bir ihbar üzerine barınak görevlilerimizin olay yerine intikali ile bir sokak canlarımıza yapılmış insanlık dışı olayla karşılaştık. Can dostlarımızın her zaman koruyucusu ve savunucusu olarak, bu insanlık dışı olayı yapan veya yapanların bulunup adalet önünde hesap verinceye kadar bir vatandaş olarak olayın takipçisi olacağım. Bu insanlık dışı olayı kınıyor ve yapanlara gerekli cezanın verilmesini ve böyle bir olayın bir daha yaşanmamasını diliyorum. Tüm vatandaşlarımızın ve hayvan severlerimizin de bu olaya tepki göstermelerini istiyorum" dedi.

Bahattin ALBAYRAK / DİDİM / (Aydın), (DHA) -

FOTOĞRAFLI

Yazarlar