Batman Batman’da ‘kurutmalık’ sezonu başladı

Batman’da ‘kurutmalık’ sezonu başladı

18.08.2022 - 15:02 | Son Güncellenme:

Batman’da ‘kurutmalık’ sezonu başladı

Batman’da ‘kurutmalık’ sezonu başladı

Arif ARSLAN/BATMAN,(DHA)- BATMAN’da kış yemeklerinde kullanılmak üzere sebzelerin kurutulmasına başlandı. Yaklaşık 20 yıldır bu işi yapan Tahir Fidan, çalıştığı 120 kadının ‘kurutmalık’ yaptığını, yılda ortalama 600 ton hazırlanan ürünlerin başta çevre iller olmak üzere İstanbul’a kadar gönderildiğini söyledi. 
Türkiye’de birçok kentte olduğu gibi Batman’da da ‘kurutmalık’ sezonu açıldı. Korik Mahallesi’nde yaklaşık 20 yıldır ‘kurutmalık’ yapan 56 yaşındaki Tahir Fidan, ücra mahallelerdeki 120 kadınla da anlaşarak yılda 600 ton ürün hazırlıyor. Hazırlanan bu ürünler çevre iller başta olmak üzere İstanbul’a da gönderiliyor. Ürünlerdeki fiyat artışının kendi satışlarına da yansıdığını belirten Fidan, eskisi gibi iş yapamadıklarını söyledi. 
Yılda 600 ton ‘kurutmalık’ ürünü sofralara taşıdıklarını söyleyen Fidan, “Ücra mahallelerde oturan 120 kadın da kurutma işinde çalışıyor. Yaklaşık 20 yıldır bu işi yapıyorum. Aydın’da öğrendim, şimdi de memleketimde bu işi yapıyorum. Geçen yıl bir bağını 20 liradan sattığımız biber ve patlıcanı 50 TL’den satıyoruz. Tezgahlara astığımız ürünleri iyice kuruttuktan sonra Batman, çevre ve iller olmak üzere İstanbul'a kadar gönderiyoruz. Batman güneşi bibere ayrı bir tat veriyor. Fiyatlar artınca biraz da satışlarımız düştü. Ürünlerin çoğunu Sebze Hali’nden ve çevredeki köylerden alıyoruz” dedi.(DHA)
FOTOĞRAFLI