Bitlis Ahlat'ta yapımı süren Millet Bahçesi Haziran'da açılacak

Ahlat'ta yapımı süren Millet Bahçesi Haziran'da açılacak

20.04.2021 - 12:45 | Son Güncellenme:

Ahlat'ta yapımı süren Millet Bahçesi Haziran'da açılacak

Ahlatta yapımı süren Millet Bahçesi Haziranda açılacak

Özcan ÇİRİŞ-Ceren KURTYE/BİTLİS,(DHA)-AK Parti Bitlis Milletvekili Vahit Kiler,  Ahlat'ta yapılacak 'Millet Bahçesi' inşaatında incelemelerde bulundu. Millet Bahçesi'nin Haziran ayında bölgenin hizmetine açılacağını söyleyen Kiler, "Ahlat ve çevre illerin nefes alacağı bir mekan olacak."dedi.
Malazgirt Zaferi yıl dönümü etkinliklerine ev sahipliği de yapan Ahlat'taki 400 bin metrekarelik Çarho mevkiine inşa edilecek Millet Bahçesi'nin yapımı sürüyor. AK Parti Milletvekili Vahit Kiler de alana gelerek Ahlat Belediye Başkanı A. Mümtaz Çoban'dan bilgi aldı. Çalışmaların yoğun olarak sürdürüldüğünü belirten Kiler, şunları söyledi:
"Yapımı süren Millet Bahçesi, Ahlat ve çevre illerin nefes alacağı bir mekan olacak. Yaklaşık 400 bin metrekare alan içinde 135 bin metrekaresi kullanım alanı olarak öngörüldü. Burada 80 bin metrekare yeşil alan, 13 kilometre yürüyüş alanıyla muhteşem bir alan oluşturuluyor. Biz de bir ağaç diktik. Toplamda ise bin 900 ağaç dikildi. Süs bitkilerimiz var. 3 köprüsü var. Köprülerde Ahlat taşı kaplamalarıyla güzel bir mekan olmuş. Belediye başkanımız gece gündüz demeden burada çalışıyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla bu işler yürüyor. Haziran ayında bölgenin hizmetine açılacak"

FOTOĞRAFLI