Bitlis Kursiyerlerin el emeği görücüye çıktı

Kursiyerlerin el emeği görücüye çıktı

01.06.2021 - 16:58 | Son Güncellenme:

Kursiyerlerin el emeği görücüye çıktı

Kursiyerlerin el emeği görücüye çıktı

Özcan ÇİRİŞ/BİTLİS,(DHA)-BİTLİS Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Halk Eğitim Merkezleri (HEM) kurslarında elde edilen el emeği ürünler görücüye çıktı.

Bitlis’teki kadınlar korona virüs nedeniyle bir çok kursa evlerinden katılarak yaptıkları çeşitli el emeği göz nuru ürünleri açılan kursta sergiledi. Salgın döneminde Halk Eğitim Merkezleri ve belediye kurslarına gidemeyip evlerinde izole olan kadınlar, çeşitli sanat dallarıyla uğraşarak çeşitli ürünler yaptı. Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan ve uzaktan aldıkları eğitimler sonucu kadınların yaptığı ürünler, Halk Eğitim Merkezi sergi salonunda sergilendi. 250 farklı alanda 3 bin 450 kursiyerin yaptığı eserler, vatandaşların beğenisine sunuldu.

Açılışa katılan Bitlis Milli Eğitim Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, Halk Eğitim Merkezinin 250 farklı alanda açtığı kurslardan yapılan ürünlerin bir hafta boyunca vatandaşlara sergileneceğini söyledi.

Korkmaz, kadınların el emeği göz nuru olarak yaptıkları eserleri sergilediklerini belirterek şöyle konuştu:
“Şu ana kadar bin öğrencimize sertifikalarını verdik. Devam eden kurslarda yine öğrencilerimize sertifikaları verilecek. Salgın döneminde zor bir süreç geçirdik. Kursların birçoğu evlerde devam etti. Açılan kurslarda ise sosyal mesafe kuralına uygun olarak düzenlendiği için az öğrenci ile ürün yapıldı. Öğrenci ve öğretmenler olarak müthiş eserler ortaya çıkarmışlar. Bu eserlerde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu eserlerin sadece burada sergilenmesiyle kalmıyoruz. İstanbul'dan bir kaç yer ile görüştük. Yakın zamanda bunların il dışında da satışlarına başlayacağız.”

FOTOĞRAFLI