Burdur Burdur'da ilk helikopterli trafik denetimi

Burdur'da ilk helikopterli trafik denetimi 

20.06.2022 - 14:57 | Son Güncellenme:

Burdur'da ilk helikopterli trafik denetimi 

Burdurda ilk helikopterli trafik denetimi

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR'da ilk defa helikopterli trafik denetimi yapıldı. Burdur- Antalya ve Burdur- Isparta karayolları üzerinde gerçekleşen denetimde 10 kontrol noktasında 79 jandarma ve emniyet personeli görev yaptı.
Aydın Jandarma Filo Komutanlığı'ndan gelen Sikorsky tipi helikopterle gerçekleşen trafik denetimine Burdur Valisi Ali Arslantaş, İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Güder, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Engin Hatipoğlu, Jandarma Trafik Tim Komutanı Astsubay Başçavuş Muhammet Kır, Jandarma Astsubay Üstçavuş Nilay Demirel ile Bölge Trafik Şube Müdürü İsmet Yılmaz ve gazeteciler katıldı. Yaklaşık bir saat süren denetimde Burdur- Antalya karayolu ve Burdur- Isparta karayolunda trafik kurallarını ihlal eden araç sürücülerine uygulama noktalarındaki ekipler tarafından cezai işlem uygulandı.
Denetim sonrası gazetecilere açıklama yapan Vali Ali Arslantaş, yaz aylarının gelmesi ile ülke genelinde trafik yoğunluğunda bir artış yaşandığını söyledi. Arslantaş, "Özellikle cuma günü karnelerin verilmesi, çocukların yaz tatiline girmesi, hafta sonu yapılan üniversite sınavlarından sonra oluşan yaz tatili ihtiyacı bu trafik yoğunluğunu artırarak devam ettirecek gibi görünüyor. İlimiz de bir kavşak noktasında bulunuyor. Plaka tanımlama sistemi verilerine göre yıllık yaklaşık 11- 12 milyon araç ilimizden geçiyor. Bugün de planlı faaliyetler kapsamında havadan trafik denetimini gerçekleştirdik. Ekiplerimizin çalışmasını, trafikteki akışını hem Karacaören tarafından hem Bucak tarafından görmüş olduk" dedi.
Vatandaşlara tavsiyelerde bulunan Vali Arslantaş, şunları söyledi:
"Birincisi yola çıkmadan önce araçlarının bakımlarını iyi yaptırsınlar. İkincisi yine yola çıkmadan önce kendi fiziksel ve psikolojik durumlarına iyi baksınlar, yorgunken yola çıkmasınlar. Kafaları herhangi bir şeyle meşgul ise araç kullanmasınlar. Hele hele alkollüyken asla direksiyona bile bakmasınlar. Yola çıktıktan sonra ise trafik işaretlerine, trafik polislerine, onların gösterecekleri trafik akış sistemine uygun davranmaya devam etsinler. Yolculuklarını bitirdikten sonra da tatilin keyfini aileleriyle birlikte ulaştıkları yerde yaşasınlar. Çünkü biz onları çok seviyoruz. Trafik yoğunluğu şu anda mevsim normallerinde. Söylediğim gibi yaz tatilinin gelmesiyle beklediğimiz gibi bir artış var. O artışı da yerinde görmüş olduk."

FOTOĞRAFLI
 

Yazarlar