Burdur Burdur'da Polis Haftası kutlamaları

Burdur'da Polis Haftası kutlamaları

10.04.2021 - 12:09 | Son Güncellenme:

Burdur'da Polis Haftası kutlamaları

Burdurda Polis Haftası kutlamaları

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)- BURDUR'da 10 Nisan Polis Haftası ve Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 176'ncı yıl dönümü dolayısıyla tören düzenlendi.

Burdur'daki kutlama töreni kapsamında İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik tarafından Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tören şehitlikte devam etti.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende konuşan İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik, "Bugün 176'ncı kuruluş yıl dönümünü kutladığımız Türk Polis Teşkilatı; 81 il ve ilçelerinde teşkilatlanmış, tüm dünyadaki değişim ve gelişmeleri takip edip, standartlar üstü teknoloji kullanarak, teknik ve fiziki açıdan her türlü donanıma ulaşmıştır. Türk Polis Teşkilatı nitelikli insan kaynağı ile personelinin tamamına yakını üniversite mezunu ve alanında uzmanlaşmış, tarihi birikimi, moral ve motivasyonu yüksek, yüreği vatan sevgisiyle dolu, temel hak ve özgürlüklere saygılı, hukukun üstünlüğüne bağlı bir anlayışla, milletinin emrinde ve hizmetinde olan bir teşkilattır. Türk polisi suç ve suçlularla mücadelede hukukun üstünlüğünü şiar edinmiş, vatandaşının can ve mal emniyeti için canı pahasına görev yapmaktan geri kalmayacak cesarette ve fedakârlıktadır" dedi.

Şehitlikteki törende de saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasının ardından şehit mezarları ziyaret edilerek karanfil bırakıldı. İl Müftüsü Enver Türkmen tarafından Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi. Şehitler için helva dağıtılmasının ardından tören sona erdi.

FOTOĞRAFLI