Burdur CHP'li kadınlardan 8 Mart açıklaması

CHP'li kadınlardan 8 Mart açıklaması

08.03.2021 - 14:37 | Son Güncellenme:

CHP'li kadınlardan 8 Mart açıklaması

CHPli kadınlardan 8 Mart açıklaması

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)- BURDUR'da CHP Kadın Kolları üyeleri 8 Mart Kadınlar Günü dolayısıyla basın açıklaması yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Başkanı Zinet Gezer, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü dolayısıyla Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması yaptı. Açıklamaya Burdur Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, CHP İl Başkanı İzzet Akbulut, CHP Merkez İlçe Başkanı Serkan Şimşek ile partililer katıldı.

Zinet Gezer, "Emeğin hakkını ve eşit günlerin mücadelesini veren tüm kız kardeşlerim, hepimizin Dünya Emekçi Kadınlar Günü kutlu olsun. Bugün bizler, yerkürenin bütün kadınları, dayanışma içinde haklarımızı haykıracağız. Bizim için 8 Mart, sadece eşit ve özgür bir geleceğin iradesi değil, aynı zamanda hak mücadelesi veren tüm kadınlara saygı duruşudur. Kadınlar tarih boyunca tüm toplumsal mücadelelerin en ön saflarında yer aldı. Sahip olduğumuz her hakta, edindiğimiz her kazanımda o cesur kadınların payı vardır" dedi.

İstihdamda tutunabilen kadınların çoğunun düşük ücretle, sendikasızlıkla, işini kaybetme korkusuyla, uzun çalışma süreleriyle, mobbingle baş etmeye ve evine ekmek götürmeye çalıştığını vurgulayan Zinet Gezer, "Kadının emeğini yok sayanlara haykırıyoruz, her kadın emekçidir. Kendisinin, çocuklarının, ailesinin ve toplumun geleceği için insanca yaşam kavgası verir. Biz Cumhuriyet Halk Parti'li kadınlar olarak; bu kavganın da, bu taleplerin de, geleceğin aydınlık günlerini barındıran bu umudun da yılmaz savunucularıyız. Bizler, haklı mücadelemizi örgütleyerek tarihe yön verenler olacağız" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI