Burdur İlçesinin tarihini yazdı

İlçesinin tarihini yazdı

03.02.2020 - 16:04 | Son Güncellenme:

İlçesinin tarihini yazdı

İlçesinin tarihini yazdı

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA)- BURDUR'da bir kamu kurumunda memur olarak çalışan Ömer Demir, 8 yıllık çalışmayla memleketi Kemer ilçesinin tarihini anlatan kitabını tamamladı.

Burdur'da bir kamu kurumunda memur olarak çalışan Ömer Demir, boş zamanlarında yaptığı araştırmalarla memleketi olan Kemer ilçesini anlatan 'Bilinmeyen yönleriyle Kemer' isimli kitabını sponsorlar desteğiyle bastırdı. Ömer Demir, "Yaklaşık 7-8 yıl önce yakın akraba çevremle 'soyumuz nereden geldi' diye konuşurken, araştırma gereği hissettik. Soyumuzla ilgili bilgiler toplamaya başladım. Bu bilgileri toplarken Kemer'le ilgili bilmediğimiz bilgilere de ulaştık. Önce soyağacımızla ilgili amatörce bir kitap hazırladım. Bunu yaparken Kemer'le ilgili bilgiler de çoğalmaya başladı. Özellikle fotoğraflar biriktirmeye başladım. 4500 fotoğraflık bir arşivimiz oldu" dedi.

Kitabı hazırlarken birçok kaynaktan faydalandığını anlatan Demir, "İlimizin yetiştirdiği emekli öğretmen Hayati Kuzucu, Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslam Tarihi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Muhammet Sadık Akdemiz hocamızın çalışmaları bize çok büyük katkı sağladı. Onların hazırladığı bilgi ve belgeler bizim kitabımızda önemli yer tuttu. İnternetten de Kemer'i konu alan çalışmaları tek tek araştırdık. Yaşlılardan duyduğumuz Kemer'le ilgili bütün bilgileri topladık. Bunları kayıt altına aldık. Video çekimleri yaptık. Ben profesyonel bir araştırmacı-yazar değilim. Bin kitap bastırdık. Büyük bir maliyet tuttu. Hemşehrilerimiz sponsor oldu. Katkı veren herkese teşekkür ederim. Daha önce Kemer Belediyesi tarafından küçük bir çalışma yapılmıştı. Bizim kitabımız biraz daha kapsamlı bir çalışma oldu. Gelecek nesillere ışık tutacak güzel bir çalışma oldu" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI