Burdur Site sakinlerinden, park alanına inşaat tepkisi

Site sakinlerinden, park alanına inşaat tepkisi

12.07.2020 - 13:37 | Son Güncellenme:

Site sakinlerinden, park alanına inşaat tepkisi

Site sakinlerinden, park alanına inşaat tepkisi

 

Mesut MADAN/BURDUR, (DHA) - BURDUR'da Armağan İlci Mahallesi'ndeki bir sitede oturan vatandaşlar, daire satın alırken müteahhidin park alanı olarak gösterdiği yere bina inşa edilmesine isyan etti.

Burdur merkez Bahçelievler Mahallesi Cıvlaz Deresi'ndeki 29 dairelik sitenin sakinleri, daireleri satın alırken müteahhidin sitenin önündeki boş alanı kendilerine çocuk park alanı olarak gösterdiğini iddia ederek, "Şimdi aynı yere bina yapılıyor, evlerimizin önü kapanacak" diyerek tepkilerini dile getirdi.

Emel Yalçın adlı vatandaş "Biz buradaki daireyi 2014 yılında satın aldık. Daireyi bize satarken bu boşluk için, 'Burada düğün yaparsınız, nişan yaparsınız, kameriye yaparsınız' dediler. Şimdi sitenin bahçesine ev yapıyorlar. Olacak iş mi bu" dedi. Hasibe Cüce ise "Müteahhit burayı başka birisine satmış. Şimdi sitenin bahçesine ev yapılıyor. Arkadaki binanın yolu yok. Yangın çıksa müdahale edilecek durum yok. Bir deprem olsa önce öndeki binadakileri kurtaralım, sonra arkadaki binaya geçelim mi denilecek. Belediye başkanımızın gelip burayı görmesini istiyoruz" diye konuştu. Şehit annesi Yaşar Yetkin de "Yetkililere gittik, kimse yardımcı olmadı. Yolumuz yok dedim ama yardımcı olan olmadı" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI