Merkez Azalan kan stokları için örnek işbirliği

Azalan kan stokları için örnek işbirliği

28.10.2020 - 11:12 | Son Güncellenme:

Azalan kan stokları için örnek işbirliği

Azalan kan stokları için örnek işbirliği

Halil ÖZÇOBAN/BURSA,(DHA) - BURSA Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi, Kızılay Osmangazi Şubesi ortaklığında "Kan ve Kök Hücre Bağış Kampanyası’ organize edildi.

23 ve 24 Ekim tarihlerinde gerçekleştirilen kan bağış kampanyasına Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Bilal Kemikli, Dekan Yardımcısı Abdullah Karahan, Kızılay Osmangazi Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Halil Atalay, Kızılay Osmangazi Şubesi  Yönetim Kurulu Üyeleri ile çok sayıda öğretim üyesi katıldı.  “Kan ver, Hayat kurtar” Kan ve Kök Hücre Bağış Kampanyası’na destekte bulunan, UÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Bilal Kemikli ve Dekan Yardımcıları Heykel’deki Bursa Kan Merkezinde kan verdi. 

Yetkililer tarafından kan stoklarının azaldığına ilişkin yapılan çağrılara kayıtsız kalmadıklarını söyleyen Kızılay Osmangazi Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Halil Atalay, çeşitli STK’larla işbirliği gerçekleştirerek kan ihtiyacını karşılamaya katkıda bulunduklarını vurguladı. Başkan Atalay, “İlahiyat Fakültesi Dekanı, öğretim üyeleri ile öğrencileriyle birlikte bir kampanya başlattık. Son dönemlerde yetkililer tarafından kan stoklarımızın azaldığı yönünde açıklamalar oldu. İnsanlarımızı kan vermeye ve hastalarımıza yardımcı olmaya çağırıyoruz" dedi.

Farkındalık oluşturmak için çaba sarf ettiklerini belirten Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Bilal Kemikli de, Kızılay Osmangazi Şubesi’nin çalışmalarından dolayı Kızılay Osmangazi Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Halil Atalay’ı tebrik etti.

(FOTOĞRAFLI)