Merkez BKM KİTAP, öğretmenleri konu alan kitaplarla Öğretmenler Günü'nü kutladı

BKM KİTAP, öğretmenleri konu alan kitaplarla Öğretmenler Günü'nü kutladı

24.11.2020 - 14:25 | Son Güncellenme:

BKM KİTAP, öğretmenleri konu alan kitaplarla Öğretmenler Günü'nü kutladı

BKM KİTAP, öğretmenleri konu alan kitaplarla Öğretmenler Gününü kutladı

Cansel ORUÇ/BURSA,(DHA)-EĞİTİM ve öğretimde en önemli argümanlardan birisi kitap. Öğretmenler Günü'nde öğretmenleri konu alan kitapları paylaşan BKM KİTAP, bu vesile ile öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutladı. 

Öğrenme ve öğretmen kavramıyla çok yakın olan ve hayatımızda derin etkiler bırakan şeylerden bir ise kitaplar. Kitaplar onların elinden yayılıyor, içindeki bilgiler onların sözleriyle daha anlamlı hale geliyor. Bu özel gün ile ilgili BKM KİTAP kurucusu Kutbettin Bingölbali düşüncelerini “Öğretmenlerimiz bizim baş tacımız. Geçmişten günümüze milletine devletine ne kadar faydalı insan olduysa hepsini muhakkak öğretmenler yetiştirmiştir. Bizi aydınlığa ulaştırmışlardır. Gerek geçmişten bugüne üzerimizde emeği olan öğretmenlerimizin gerekse şu an zor günlerde öğretmenlik yapan öğretmenlerin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutlar, onlara saygı ve sevgilerimi iletmek isterim.” şeklinde ifade etti. 
BKM KİTAP ekibinin derlediği, öğretmenleri konu alan eserler, "Çalıkuşu – Reşat Nuri Güntekin, Vurun Kahpeye – Halide Edip Adıver, İlk Öğretmenim – Cengiz Aytmatov, Ölü Ozanlar Derneği – Nancy H. Kleinbaum. Hakkari’de Bir Mevsim – Ferit Edgü. Karartma Geceleri – Rıfat Ilgaz. Biz İnsanlar – Peyami Safa. İdealist Öğretmen – Grigory Petrov. Bizim Köy – Mahmut Makal."
FOTOĞRAFLI