Orhangazi Orhangazi'de 'Bi Hareketine Bakar Hayat' uygulaması yapıldı

Orhangazi'de 'Bi Hareketine Bakar Hayat' uygulaması yapıldı

12.11.2021 - 17:23 | Son Güncellenme:

Orhangazi'de 'Bi Hareketine Bakar Hayat' uygulaması yapıldı

Orhangazide Bi Hareketine Bakar Hayat uygulaması yapıldı

Hasan BOZBEY/ORHANGAZİ (Bursa), (DHA)-İÇİŞLERİ Bakanlığı tarafından trafik güvenliğine dikkat çekmek amacıyla başlatılan “Bi Hareketine Bakar Hayat” emniyet kemeri uygulaması, Orhangazi’de Kaymakam Süleyman Özçakıcı ve Emniyet Müdürü Nail Dalsar tarafından yapıldı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla başlatılan “Bi Hareketine Bakar Hayat” kampanyası kapsamında saat 15.30’da tüm Türkiye genelinde, valiler ve kaymakamlıklar nezaretinde uygulamalar yapıldı.  İçişleri Bakanlığı tarafından 81 il Valiliğine gönderilen genelge doğrultusunda Bursa’nın Orhangazi ilçesinde de uygulama gerçekleştirildi. Kaymakam Süleyman Özçakıcı ile ilçe Emniyet Müdürü Nail Dalsar’ın, Trafik Büro Amirliği ekipleri ile birlikte Hürriyet Mahallesi kavşağında yaptığı uygulamada, durdurulan araçlardaki vatandaşlara emniyet kemeri takmanın önemi anlatıldı. Vatandaşlara maske ve el broşürleri dağıtıldı.

Sürücülere, “Bi Hareketine Bakar Hayat” uygulaması ile ilgili bilgi veren Orhangazi Kaymakamı Süleyman Özçakıcı, “Yapılan araştırmalar, trafik kazalarında emniyet kemeri takmanın yaralanma ve ölüm oranlarını yüzde 60 azalttığını ortaya çıkarıyor” dedi.

FOTOĞRAFLI