Yenişehir Bursa'da 6 bin saman balyası yandı

Bursa'da 6 bin saman balyası yandı

28.07.2021 - 21:35 | Son Güncellenme:

Bursa'da 6 bin saman balyası yandı

Bursada 6 bin saman balyası yandı

Ezgi ATAV/YENİŞEHİR,(Bursa),(DHA)- BURSA’nın Yenişehir ilçesinde evin bahçesinde çıkan yangın itfaiye ekiplerince 2 saatte söndürüldü. Yangında, yaklaşık 120 bin TL değerinde 6 bin saman balyası küle döndü.

Yangın, akşam saatlerinde Yenişehir ilçesine bağlı kırsal Barcın Mahallesi’nde meydana geldi. Sabri Özcan’a ait evin bahçesinde henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangın kısa sürede bahçede bulunan saman balyalarına sıçradı. Samanların alev almasıyla yangın kısa sürede büyürken ihbar üzerine bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Alevler, itfaiye ekiplerinin 2 saatlik müdahalesi sonucu ev ile ahıra sıçramadan kontrol altına alınıp, söndürüldü. Yangında, 6 bin saman balyası kül oldu. Jandarma, yangın ile ilgili soruşturma başlattı.

120 BİN TL DEĞERİNDE SAMAN BALYASI KÜL OLDU

Yangında küle dönen samanların piyasa değerinin 120 bin lira olduğu belirtildi. Olay yerinde incelemede bulunan Yenişehir Belediye Başkanı Davut Aydın, “ Üzgünüz çiftçimizin bir yıl boyunca emek vererek hazırladığı saman balyaları çıkan yangında küle döndü. Tek tesellimiz herhangi bir canlıya zarar gelmemesidir. Her zaman olduğu gibi zor durumda olan vatandaşlarımızın her zaman yanında olacağız” açıklamasında bulundu.

FOTOĞRAFLI