Çankırı Çankırı Valisi Ayaz: Suriyelilere ev, maaş verildiği gibi konular doğru değil

Çankırı Valisi Ayaz: Suriyelilere ev, maaş verildiği gibi konular doğru değil

06.11.2021 - 13:13 | Son Güncellenme:

Çankırı Valisi Ayaz: Suriyelilere ev, maaş verildiği gibi konular doğru değil

Çankırı Valisi Ayaz: Suriyelilere ev, maaş verildiği gibi konular doğru değil

Ramazan SARICI/ÇANKIRI, (DHA) - ÇANKIRI Valisi Abdullah Ayaz, "Suriyelilerle ilgili zaman zaman sosyal medyada paylaşılan konuların neredeyse hepsi yalan, yanlış veya eksik. Yabancılara ev verildiği, maaş aldıkları, üniversitelere ücretsiz girdikleri gibi konular doğru değil" dedi.
Çankırı Valiliği İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından merkez mahalle ve köy muhtarlarına yönelik göçmenlerle ilgili bilgilendirme yapıldı. Vali Ayaz, göç konusunun siyasi bir konu olmadığını belirterek "Göç konusuyla ilgili ülkemizde yapılacak eleştiriler olabilir. Ama bu insani bir durum. Suriyelilerle ilgili zaman zaman sosyal medyada paylaşılan konuların neredeyse hepsi yalan, yanlış veya eksik. Yabancılara ev verildiği, maaş aldıkları, üniversitelere ücretsiz girdikleri gibi konular doğru değil. Suriyelilere kimse ev veya maaş vermiyor. Suriyelilerin aldığı bir para var; ancak o para da Avrupa tarafından sağlanıyor ve sadece Kızılay kartı olanlara veriliyor" dedi.
Ayaz, insanlar için göçün en son seçenek olduğunu ifade ederek, "Bu durumdaki insanlara da destek olmak gerekiyor. Bu insani bir meseledir. Bu göç durumu dünyanın her yerinde yaşanıyor.  Göçün yönetimi, kontrolü zor bir iş. Suriye krizinin başından beri en büyük teşekkürü hak eden bizim vatandaşımız. Başka hiçbir millet bu kadar hoşgörülü olamazdı. Milletimize minnettarız bunun için. İnşallah Suriye yine eski günlerine kavuşur ve Suriyeliler evlerine yurtlarına döner. Bu süreçte de gayemiz bir sıkıntı olmadan bu insanların barınmaları" ifadelerini kullandı.
FOTOĞRAFLI