Çankırı Çankırı'da 29 Ekim kutlandı

Çankırı'da 29 Ekim kutlandı

29.10.2021 - 13:37 | Son Güncellenme:

Çankırı'da 29 Ekim kutlandı

Çankırıda 29 Ekim kutlandı

Ramazan SARICI/ÇANKIRI, (DHA) - ÇANKIRI'da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, kentte düzenlenen etkinliklerle kutlandı.
Çankırı'da cumhuriyetin kuruluşunun 98'inci yıl dönümü nedeniyle belediye meydanında kutlama programı düzenlendi. Programa Vali Abdullah Ayaz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Salih Büyük, Belediye Başkanı İsmail Hakkı Esen, Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Harun Çiftçi, protokol üyeleri, gaziler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
Burada konuşan Vali Ayaz, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere kurtuluş mücadelesinde emeği geçenleri anarak, "98 yıl önce çok zor şartlarda bütün dünyaya örnek olacak şekilde ortaya koyulan bu zorlu mücadeleden sonra devletimiz birçok badireyi atlatmasına rağmen cumhuriyetin kuruluşundan bugüne kadar çok büyük mesafe kat ettik. Bugünlere o günlerdeki fedakarlık ruhuyla hep beraber ulaştık. Ancak önümüzdeki süreçte bizlere düşen tabi ki cumhuriyeti kurup bizlere emanet edenlerin fedakarlıklarını aynen devam ettirmek ve inşallah milletimizi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 1920'lerde çizdiği ufka, muasır medeniyetler seviyesine ulaştırmak olacaktır" dedi.
Vali Ayaz'ın konuşması sonrası öğrenciler tarafından şiirler okundu ve yaran gösterisi sunuldu. Ardından tören geçişi yapıldı. Vatandaşlar, tören geçişine Türk bayrakları ve alkışlarla destek oldu.
FOTOĞRAFLI