Diyarbakır Bağlar Belediyesi, kentsel dönüşüm raporunu bakanlığa sundu

Bağlar Belediyesi, kentsel dönüşüm raporunu bakanlığa sundu

05.02.2020 - 23:15 | Son Güncellenme:

Bağlar Belediyesi, kentsel dönüşüm raporunu bakanlığa sundu

Bağlar Belediyesi, kentsel dönüşüm raporunu bakanlığa sundu

DİYARBAKIR,(DHA)- DİYARBAKIR'ın Bağlar Belediyesi, ilçe için ha hazırlanan kentsel dönüşüm raporu Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunuldu.
Bağlar Belediyesi, Hüseyin Beyoğlu'nun başkanlığa gelmesinden sonra ilçedeki çarpık kentleşme ve metruk yapılarla ilgili büyük bir mücadele başlattı. Tehlike oluşturan birçok harabe ve metruk yapı yıkılırken, aynı durumdaki diğer yapıların yıkılması için ise çalışmalar aralıksız devam ediyor. Eski Bağlar bölgesini kapsayan kentsel dönüşüm ile ilgili hazırlanan rapor Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na sunuldu. Bakanlığın raporu onaylamasıyla çalışmalara önümüzdeki aylarda başlanması bekleniyor.
Bölgede kentsel dönüşüm raporu hazırlayan ilk belediye olduklarını açıklayan Bağlar Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü teknik personeli Fırat Kılıç, "Maalesef Bağlar’da eski yapılar çok fazla. Evler üst üste yan yana inşa edilmiş. Mühendislik hizmeti olmadan yapılmış. Bu yapılar deprem dışında da büyük risk oluşturuyor. Bağlar’ın yeniden inşası için kentsel dönüşüm projemizi hazırlayıp Çevre Ve Şehircilik Bakanlığına sunduk. Projeye yakın zamanda başlayacağız bakanlıkla beraber. Uzun zamanlı bir proje olacak" dedi.

FOTOĞRAFLI