Diyarbakır Bir mesaj hayatlarını değiştirdi

Bir mesaj hayatlarını değiştirdi

23.02.2020 - 13:03 | Son Güncellenme:

Bir mesaj hayatlarını değiştirdi

Bir mesaj hayatlarını değiştirdi

Elif FİLİZ/ DİYARBAKIR,(DHA)- DİYARBAKIR'ın Bağlar ilçesinde tek gözlü gecekondu evde yaşayan Kayalı ailesi, Bağlar Belediyesi'nin resmi sosyal medya hesabına yazdıkları mesajla yaşadıkları dramı dile getirerek destek istedi. Hemen harekete geçen Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, geçim sıkıntısı yaşayan 10 kişilik aileyi ziyaret edip ihtiyaçlarını karşıladı.
Diyarbakır'ın Bağlar ilçesine bağlı 5 Nisan Mahallesi’nde tek gözlü gecekondu evde yaşayan 10 kişi yaşayan Kavala ailesinin gelini Yıldız Kayalı, maddi sorunlar yaşayan ailenin geçim sıkıntısı had safhaya ulaşınca Bağlar Belediyesi'nin resmi sosyal medya hesabına yazdığı mesaj ile yaşadıkları dramı dile getirdi ve destek istedi. Mesajın kendisine ulaştırılması üzerine harekete geçen Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, aileyi yaşadıkları tek gözlü evde ziyaret etti. Ailenin temel ihtiyaçlarını karşılayan Beyoğlu, geçim sorununu ortadan kaldırmak için de gerekli çözümü üretme sözü verdi. İmkanlar çerçevesinde herkese yardımcı olmaya gayret gösterdiklerini söyleyen Beyoğlu, “Cumhurbaşkanımızın bizler için talimat anlamına gelen mesajları var. Hizmet, gönül ve sosyal belediyeciliği toplumun her kesimine ulaştırmamızı istiyor. Bu iş biraz da vicdan ve merhamet meselesi. Benim bir hemşerim, vatandaşım yatağa aç giriyorsa ve ben bunu biliyorsam uyuyamam. Devletimizin yine milletimizin kaynaklarından oluşan imkanlarıyla çözüm üretmeye çalışıyoruz. Bu ailemiz bize ulaştı ve biz de buna sessiz kalmadık. Kendilerini ziyaret ederek gerekli desteği sunduk. Benim insanim mutlu olursa ben de mutlu olurum. Biz onların bir parcasıyız" dedi.
Başkan Beyoğlu'nun ihtiyaç sahibi aileleri ziyaret etmesinden etkilenerek mesaj yazdığını belirten Yıldız Kayalı ise yapılan ziyaret ve destek nedeniyle çok mutlu olduklarını dile getirdi. Kayalı, "6 yıl önce biraz da zorunlu bir evlilik nedeniyle buraya yerleşmek zorunda kaldık. Benim çeyizim bile yok. Eşim, iki çocuğum, kaynanam, kayınbabam ve eşimin dört kardeşi olmak üzere on kişi bu evde yaşıyoruz. Evin şartları çok kötü. Eşim asgari ücretle çalışıyor ve başka çalışanımız yok. Allah başkanımızdan razı olsun. Kendisine hep dua edeceğiz" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI