Diyarbakır Vali Karaloğlu'ndan 15 Temmuz mesajı

Vali Karaloğlu'ndan 15 Temmuz mesajı

15.07.2020 - 11:28 | Son Güncellenme:

Vali Karaloğlu'ndan 15 Temmuz mesajı

Vali Karaloğlundan 15 Temmuz mesajı

DİYARBAKIR,(DHA)- DİYARBAKIR Valisi Münir Karaloğlu,15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, birlik ve beraberlik mesajı verdi.
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nün 4'üncü yıl dönümü nedeniyle yazılı mesaj yayımlayan Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, birlik ve beraberliğin önemine dikkat çekti. Vali Karaloğlu, yayımladığı masajında şu ifadelere yer verdi:
"Vatana karşı hıyanet ve dalalet içinde bulunan terör çetelerine Çanakkale'deki aynı ruh ve kararlılıkla 15 Temmuz’da verdiğimiz destansı cevap, milletimizin birlik iradesinin bir kez daha teyididir. Birliğimizin, aynı ruhla ebede kadar devamını niyaz ediyorum.15 Temmuz'da, milletin emaneti olan silahları; milli iradenin tecelligahı olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne, milli iradenin seçtiği Cumhurbaşkanı’na, sokaklarda, meydanlarda toplanmış sivil insanlarımıza doğrultan FETÖ, içerde ve dışardaki işbirlikçileriyle tarihimizde gördüğümüz en büyük ihanetlerden birine imza atmıştır. Aynı gece milletimiz, bu büyük ihaneti yenilgiye uğratmış, vatanına, bayrağına, hürriyetine, istiklaline, istikbaline sahip çıkmıştır. İstiklal şairimiz Mehmet Akif Ersoy'un Birlik şiirinde ifadesini bulan milli karakterimiz, bir kez daha tecelli etmiştir. Bu şuur ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın çağrısıyla, o gece meydanlara çıkan milyonlarca insan, namaz değil şehadet için abdest aldı. 251 insanımız şehadet şerbeti içti. 2 bin 196 kardeşimiz yaralandı, gazi oldu. Uçakları, tankları, bombaları, otomatik silahları iman dolu göğsümüzde söndürdük. 15 Temmuz 2016 gecesinden başlayarak 10 Ağustos 2016 gecesine kadar milletçe vatan nöbeti tuttuk. Hainleri yendik.  Her yıl 15 Temmuz’da vatan nöbetimizi tekrar ediyoruz. İhaneti unutmamak, şehitlerimizi yad etmek için meydanlarda buluşuyoruz. Bu yıl da salgın şartlarını dikkate alarak 15 Temmuz Gecesi Vatan Nöbetimize devam edecek, Diyarbakır 15 Temmuz Şehitler Parkı’nda olacağız. Kararlılıkla sahip çıktığımız milli birliğimiz, aynı ruhla daim olsun. Şehitlerimizin ruhları şad olsun. Gazilerimizden ve şehit olmak için meydanlara çıkan milletimizin her ferdinden Allah razı olsun."

FOTOĞRAFLI