Keşan Keşan Belediyesi, maske ve Nutuk kitabı dağıttı

Keşan Belediyesi, maske ve Nutuk kitabı dağıttı

13.05.2020 - 16:36 | Son Güncellenme:

Keşan Belediyesi, maske ve Nutuk kitabı dağıttı

Keşan Belediyesi, maske ve Nutuk kitabı dağıttı

Ünsal YÜCEL/KEŞAN(Edirne),(DHA)-EDİRNE'de, Keşan Belediyesi tarafından koronavirüs tedbirleri nedeniyle uzun süreden beri evlerinde olan ve bugün 11.00 - 15.00 saatleri arasında evlerinin dışına çıkmalarına izin verilen 0-14 yaş aralığındaki gençlere 11 noktada 6 bin maske ve Nutuk dağıtıldı.

Keşan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, koronavirüs salgını sonrası sokağa çıkma yasağı gelen 0-14 yaş arası çocuklara, normalleşme süreci kapsamında 11.00 ila 15.00 saatleri arasında dışarıya çıkmaları nedeniyle kent genelinde oluşturulan 11 noktada ücretsiz maske ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Nutuk kitabı dağıtıldı.

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "11 mahalle muhtarlığımızda stant kurduk. Muhtarlarımızla beraber gençlerimize hem maske veriyoruz hem de 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Nutuk hediye ediyoruz. Çocuklar, yaklaşık 50 gündür evdeydiler. Evde kal mesajına en çok onlar uydu, onlara ben da teşekkür ediyorum. Tedbiri elden bırakmamamız lazım. Çünkü tedbiri elden bırakırsak ikinci dalga bizi daha çok evlere kapatır ve moralimizi bozar” dedi. Başkan Helvacıoğlu, cuma günü sokağa çıkacak 15-20 yaş aralığındaki gençlere de ücretsiz maske ve Nutuk dağıtılacağını kaydetti.