Merkez Öğrenciler Palandöken'de yarıştı

Öğrenciler Palandöken'de yarıştı

31.12.2019 - 17:46 | Son Güncellenme:

Öğrenciler Palandöken'de yarıştı

Öğrenciler Palandökende yarıştı

ERZURUM, (DHA)-Erzurum Valiliği, Türkiye Kayak Federasyonu ile Gençlik Hizmetler ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen okullararası  Kayak Alp Disiplini yarışları nefes kesti. Palandöken Kayak Merkezi'nde düzenlenen yarışlara 300 öğrenci katıldı. Dereceye girenlere Vali Okay Memiş kupa ve madalyalarını verdi.
    Kar kalitesi, uzun pistleri, yakıcı güneşi, doğası ve son teknoloji tesisleriyle kış turizmin gözde kayak merkezlerinden Palandöken bu kez öğrencileri konuk etti. Yarışmalarda Türk sporuna ve sporcusuna verdiği destek ve değeri hiçbir zaman esirgemeyen Özel Bilge Koleji'nin öğrencileri damgasını vurdu. Yıldızlar kategorisinde Özel Bilge Koleji öğrencilerinden Ceren Reyhan Yıldırım, Alp Disiplini Genç B kategorisinde Giant, Slalom, Slalom ve toplam kombine şampiyonu olarak birincilik ipini göğüsledi.
    Özel Bilge Koleji öğrencilerinden Nuriye Gürsel ise Kayak Alp Disiplini Yıldızlar Kategorisinde Giant Slalom 3'üncü slalom yarışında 2'inci toplam kombine sonuçlarında ikincilikle temsil etti ve üç madalyanın sahibi oldu. 
    Öğrencileri bu mutlu gününde yalnız bırakmayan Özel Bilge Koleji Kurucu Müdürü Abdullah Samancı, "Öğrencilerimizle gurur duyuyoruz. Bilge Koleji olarak Ulu Önder'in dediği gibi 'zeki, çevik ve ahlaklı' sporcular yetiştirmek üzere yola çıktık. Bu yolda derslerimizin yanı sıra sportif faaliyetlere de oldukça önem veriyoruz. Bu, kayakta ilk başarımız değil, son başarımız da olmayacaktır" diye konuştu
    Başarılı sporculardan Ceren Reyhan Yıldırım'ın antrenörü Serhat Aktaş da sonuçtan memnun olduğunu belirterek, "Yoğun çalışmalarımızın meyvesini almaya devam ediyoruz. Gün geçtikçe ve müsabakalara katıldıkça daha başarılı olacağız. Sporcumuz, Ceren Reyhan iki yıl süren bir sakatlık döneminin ardından yeniden müsabakalara döndü. Sakatlık döneminin ardından çıktığı ilk yarışta elde ettiği başarı bizleri gururlandırdı" dedi.
    Ceren Reyhan Yıldırım ise, "İki yıl önce yaşadığım sakatlıktan sonra yeniden pistlere dönmek benim için mutluluk ve heyecan verici bir durumdu. Starta çıktığım zaman kalbimin yerinden fırlayacağını düşündüm. En çok da yarış atmosferini solumayı özledim. Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi antrenörüm Serhat Aktaş hocama ve desteğini benden hiçbir zaman esirgemeyen Özel Bilge Koleji Müdürümüz Abdullah Samancı'ya çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
    Yarışlar sonunda dereceye girenlere ödülleri Vali Okay Memiş ve protokol tarafından verildi.

FOTOĞRAF