Oltu Hurda midibüsü karavana çeviriyor

Hurda midibüsü karavana çeviriyor

06.07.2021 - 11:19 | Son Güncellenme:

Hurda midibüsü karavana çeviriyor

Hurda midibüsü karavana çeviriyor

Murat AYDIN / OLTU (ERZURUM), (DHA)- ERZURUM'un Oltu ilçesinde mobilya ustası Osman Kaya (46), sahibinin isteği üzerine hurda bir midübüsü yaklaşık 40 bin lira karşılığında karavana çeviriyor. Uzun yıllar Yusufeli barajında işçi taşımada kullandığı ve hurdaya ayırdığı 2000 model midibüsü Osman ustaya teslim eden Sertaç Yıldız, "Ortaya güzel bir şey çıkacağına inanıyorum" dedi. 
Pandemi döneminde tatil yapabilmek için karavana ihtiyaç duyan Sertaç Yıldız, fiyatları pahalı bulunca hurdaya ayırdığı midibüsten yararlanmayı düşündü. Yıldız'ın görüştüğü Osman Kaya, midibüsün karavana dönüştürülebileceğini söyledi. Hurdaya ayırdığı 2000 model midibüsün trafik işlemlerini halleden Yıldız, karavan yapması için Osman ustaya teslim etti. Mobilya ustası Osman Kaya, yaklaşık 15 günlük çalışma sonunda midibüsü karavana dönüştürdü. Osman Kaya, "Arkadaşım eski model bir midibüs almış. Bana dedi ki 'bunu karavan yapabilir misin' Ben de iç kısmına baktım projesini inceledim ve olur dedim. 15 günlük bir çalışma sonucu karavanımızı tamamlamak üzereyiz. Bu midibüsün fiyatı piyasada 35 bin lira hemen hemen 40 bin lirada içerisine masraf ettik yani 70-80 bin lira civarında bu karavanı mal ettik. Oltu'da ilk ve güzel oldu. Yaptıktan sonra çok da zevk verdi bundan sonra da eski araçları karavan yapmaya devam" diye konuştu.
Pandemi döneminde karavana ihtiyaç duyduğunu söyleyen Sertaç Yıldız, "Önce karavan almaşı düşündüm. Yaptığım piyasa araştırmasında fiyatlar çok pahalı gelince eski model midibüsü karavana çevirmeye karar verdim. Sağ olsun Osman usta, dört dörtlük olarak karavanımı yaptı. Trafik işlemlerini de hallettik. Böylelikle hem eski aracım hurda olmaktan kurtuldu ben de bir karavan sahibi oldum" dedi. 

FOTOĞRAFLI