Nurdağı Nurdağı'nda 23 ton sertifikalı mercimek tohumu dağıtıldı

Nurdağı'nda 23 ton sertifikalı mercimek tohumu dağıtıldı

04.11.2021 - 14:28 | Son Güncellenme:

Nurdağı'nda 23 ton sertifikalı mercimek tohumu dağıtıldı

Nurdağında 23 ton sertifikalı mercimek tohumu dağıtıldı

Kadir ÇELİK/NURDAĞI (Gaziantep),(DHA)- GAZİANTEP’in Nurdağı İlçesinde, 59 çiftçiye 23 ton sertifikalı kırmızı mercimek tohumu dağıtıldı.
Kaymakamlık bahçesinde düzenlenen tohum dağıtım törenine; Kaymakam Sinan Korkmaz, Belediye Başkanı Ökkeş Kavak, Gaziantep Tarım ve Orman İl Müdürü Mehmet Karayılan, Tarım ve Orman İlçe Müdürü Bülent Şerefettinoğlu, Ziraat Odası Başkanı Kemal Belpınar ve çiftçiler katıldı.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi projesi kapsamında ilçeye bağlı Kartal, Terken, Hisar, Gökçedere, Ataköy, Nogaylar, Gözlühüyük, İncirli, Sayburun, Olucak ve Sakcagözü Mahallelerindeki 59 çiftçiye yüzde 75 hibe olmak üzere 23 ton sertifikalı kırmızı mercimek tohumu dağıtıldı.
Kaymakam Sinan Korkmaz, "Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından tarım arazilerinin kullanımının etkinleştirilmesi projesi kapsamında 11 Mahallemizdeki 59 çiftçimize yüzde 75 hibe olarak 23 ton sertifikalı kırmızı mercimek tohumu bugün itibarıyla çiftçilerimize teslim edildi. Çiftçilerimize bereketli kazanç diliyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

FOTOĞRAFLI