Altınözü Hatay'da 2 Erasmus projesine 96 bin 712 Euro

Hatay'da 2 Erasmus projesine 96 bin 712 Euro

10.08.2020 - 17:30 | Son Güncellenme:

Hatay'da 2 Erasmus projesine 96 bin 712 Euro

Hatayda 2 Erasmus projesine 96 bin 712 Euro

Samim SELÇUK/ALTINÖZÜ,(Hatay),(DHA)- HATAY'ın Altınözü ilçesinde hazırlanan 2 Erasmus + projeleri kapsamında toplamda 96 bin 712 Euro hibe almaya hak kazandı.
Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülen KA101 ve KA102 programları kapsamında Altınözü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde Proje Koordinatörü olarak görev alan Altınözü Zeytin Dalı Anadolu Lisesi ingilizce öğretmeni Ayça Gizem Bildirici’nin öncülüğünde hazırlanan Suriyeli öğrencilerin entegrasyonunu konu alan 'Evimde hissediyorum' projesi, 44 bin 256 euro hibe almaya hak kazandı.  Ayrıca "Hasta, Yaşlı Ve Bedensel Engelli Bakımında İstihdam Odaklı Avrupa Stajı” adlı Erasmus+ projesi de 25 bin 456 Euro hibe almaya hak kazandı. Proje ile Altınözülü öğrenciler Avrupa’da beceri eğitimi alacak.
BİLDİRİCİ: HEPİMİZİN BAŞARISIDIR
Altınözü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü adına “Evimde hissediyorum” isimli projeyi hazırlayan, Zeytin Dalı Anadolu Lisesi İngilizce öğretmeni Ayça Gizem Bildirici, projesinin kabul edilmesinden duyduğu mutluluğu paylaştı: Bildirici, “2 yıl önce fiilen başladığım Erasmus+ projeleri yolculuğum mükafatla sonuçlandı. Hatay’da okul eğitimi alanında tek kabulü Altınözü İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüz adına başvurmuş olduğum Suriyeli öğrencilerimizin entegrasyonu ile ilgili “Evimde Hissediyorum” I feel at home” isimli projemiz almıştır. Bu hepimizin başarısıdır, İlçemize hayırlı uğurlu olsun. Proje kapsamında projeye ortak olan ilçemiz okullarından ve İlçe Milli Eğitimden öğretmen ve idareciler eğitim almak için Roma ve Berlin’e ziyaret gerçekleştirecekler” değerlendirmesinde bulundu.

FOTOĞRAFLI