İskenderun Çalışır: Geleceğe temiz hava su ve toprak bırakmak zorundayız

Çalışır: Geleceğe temiz hava su ve toprak bırakmak zorundayız

18.11.2021 - 10:39 | Son Güncellenme:

Çalışır: Geleceğe temiz hava su ve toprak bırakmak zorundayız

Çalışır: Geleceğe temiz hava su ve toprak bırakmak zorundayız

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)-İSKENDERUN Teknik Üniversitesi (İSTE) Öğretim Üyesi Kent Konseyi Başkanı Vahit Çalışır, "Geleceğe bırakmamız gereken hava, su ve toprak. Bu üçünü çok temiz teslim etmediğimiz takdirde yaşamlar yok olabilir"dedi. 
İSTE Öğretim Üyesi  ve aynı zamanda İskenderun Kent Konseyi Başkanı Vahit Çalışır, Evimiz İskenderun Süpürge Derneği ve Ayna İskenderun Kültür Sanat derneklerinin ortak etkinliğine konuk oldu.  Burada bir konuşma yapan Çalışır, "Bizler bu çalışma komisyonları ve meclislerden gelecek sorun ve çözüm önerilerinin sekreteryasını yaparak belediye meclisine veya valiliğe, kurumsal kimlikle imza atarak göndermekle mükellefiz" dedi. 
TÜKETİM BÖYLE DEVAM EDERSE
Çalışır, tüketimin bu şekilde devam etmesi halinde gelecek nesillerin yaşayamayacağını öne sürerek, şu değerlendirmeyi yaptı:
"Gelecekte bizler olmayacağız, gelecekte ya çocuklarımız, ya torunlarımız olacak. Geleceğe bırakmamız gereken kentin içerisinde bir miras, bir okul, anıt akla gelebilir ama ‘hava, su ve toprak’ bu üçünü çok temiz teslim etmez isek yaşamlarımızın yok olacağı bir geleceğe gidiyoruz. İklim değişikliği konusunda ben de dahil olmak üzere insan oğluna ölüm var dendiğinde nasıl hissediyorsak iklim değişiyor sözü de aynı şeyi ifade ediyor. Temiz hava olmaz ise, asitlenmemiş bir toprak olmaz ise ve biz bunları eğer bugünkü yaşam tarzımızla sürdürmeye devam edersek, ölecekler. Torunlarımız, çocuklarımız kıtlık görecekler, çevre felaketi görecekler, yaşayamayacaklar. Bunun sorumlusunu da geçmişe dönük olarak bizleri gösterecekler. Bu idraki alalım."

FOTOĞRAFLI