İskenderun İSTE, demir çelik sektörü için lisansüstü eğitim veriyor

İSTE, demir çelik sektörü için lisansüstü eğitim veriyor

16.09.2020 - 17:44 | Son Güncellenme:

İSTE, demir çelik sektörü için lisansüstü eğitim veriyor

İSTE, demir çelik sektörü için lisansüstü eğitim veriyor

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)- İSKENDERUN Teknik Üniversitesi (İSTE) Mühendislik ve Fen Bilimleri Enstitüsü bünyesinde Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, doktora programına öğrenci alımı yapacak.
Demir çelik sektöründe ülkenin söz sahibi ilçelerinden biri olan İskenderun’da,  İSTE bünyesinde bulunan Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü lisans eğitimi gören öğrenciler, aynı bölümde eğitim sonrası, hem yüksek lisans hem de doktora yapabilme imkanı bulabilecek. Verilecek olan eğitimin İskenderun için büyük önem taşıdığına dikkat çeken İSTE Rektör Vekili Prof. Dr. Tolga Depçi, 15 Eylül'de başlayan başvuruların, 23 Eylül tarihine kadar devam edeceğini ve başvuru yapmak isteyen adayların, detaylara üniversitenin resmi internet sitesi üzerinden ulaşabileceğini kaydetti. Prof. Dr. Depçi, "YÖK Başkanlığımızca onaylanan ve İskenderun için büyük önem arz eden bir yeni yüksek lisans ve bir yeni doktora programımız İskenderun’a, üniversitemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz. Açmış olduğumuz lisansüstü programlarımız demir çelik üretimi ve liman kenti olan İskenderun için büyük önem arz ediyor” dedi.
UZAKTAN ÖĞRETİMLE YÜKSEK LİSANS ŞANSI
YÖK Başkanlığı'nın onay verdiği bir diğer müjdeli haber ise bir liman kenti olma özelliği bulunan İskenderun’da Taşımacılık ve Lojistik Enstitüsü Denizcilik İşletmeleri Yönetimi Anabilim Dalı bünyesinde oldu. Denizcilik İşletmeleri Yönetimi programında İSTE bünyesinde Yüksek Lisans programı açıldı. Bu programdaki derslerin uzaktan öğretim şeklinde yapılacak olması ise önemli bir avantaj olarak dikkat çekiyor.

FOTOĞRAFLI