Kırıkhan Kırıkhan'da Kıbrıs gazilerine devlet öğünç madalyası verildi

Kırıkhan'da Kıbrıs gazilerine devlet öğünç madalyası verildi 

26.11.2019 - 15:54 | Son Güncellenme:

Kırıkhan'da Kıbrıs gazilerine devlet öğünç madalyası verildi 

Kırıkhanda Kıbrıs gazilerine devlet öğünç madalyası verildi

Mehmet KOCACIK/ KIRIKHAN (Hatay), (DHA)- HATAY’ın Kırıkhan ilçesinde 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekâtında görev alan 9 gaziye “Devlet Öğünç Madalyası” verildi.
Kırıkhan Kaymakamlığı toplantı salonunda düzenlenen törene Kırıkhan Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Garnizon Komutanı Piyade Binbaşı Hakan Çınar, Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Kılıç, İlçe Tarım Müdürü Ali Temizkan, İlçe Müftüsü Mekki Solmaz, Kırıkhan SYDV Başkanı Abdullah Karaman ve Kırıkhan Muharip Gaziler Dernek Başkanı Mehmet Yalçın katıldı. Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu, "Şehit ve gazilerimiz, vatanımızı korumak için canlarını ortaya koydular. Şimdiye kadar madalyasını almayan 9 Kıbrıs gazimize madalyalarını taktim ediyoruz. Memleketimizi bizlere vatan toprağı yapan tüm şehit ve gazilerimize minnettarız. Onlar ailelerini, sevdiklerini ve canlarını vatanımız için, bayrağımız için, bağımsızlığımız için ortaya koydular. Bu vesileyle Tüm Şehitlerimizi ve ahirete intikal eden tüm gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyoruz" dedi.
Kırıkhan Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu’ndan madalyasını alan Kırıkhan Muharip Gaziler Dernek Başkanı Mehmet Yalçın ise yaptığı konuşmada, aldığı Devlet Öğünç Madalyasını evli olduğu sırada Kıbrıs Barış Harekatına katıldığından dolayı eşi adına aldığını söyledi.
Törene Kırıkhan Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Garnizon Komutanı Piyade Binbaşı Hakan Çınar, Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Kılıç, İlçe Tarım Müdürü Ali Temizkan, İlçe Müftüsü Mekki Solmaz, Kırıkhan SYDV Başkanı Abdullah Karaman ve Kırıkhan Muharip Gaziler Dernek Başkanı Mehmet Yalçın katıldı.

FOTOĞRAFLI