Kırıkhan Kızılay’dan Kırıkhan’da kan bağışı kampanyası

Kızılay’dan Kırıkhan’da kan bağışı kampanyası

05.02.2021 - 10:04 | Son Güncellenme:

Kızılay’dan Kırıkhan’da kan bağışı kampanyası

Kızılay’dan Kırıkhan’da kan bağışı kampanyası

Mehmet KOCACIK/KIRIKHAN (Hatay), (DHA)- HATAY'ın Kırıkhan ilçesinde Türk Kızılayı tarafından 'Bir Ünite Kan, Bir Can' sloganıyla kan bağışı kampanyası başlatıldı.
Türk Kızılayı Kırıkhan Şubesi, kan ihtiyacının karşılanması ve hayatların kurtarılması için ilçede kan bağışını artırmaya yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Türk Kızılayı Kırıkhan Şube Başkanı Hüsnü İnci, her hafta yaptıkları kan bağışı kampanyasına bir yenisi daha eklediklerini belirterek 'Bir Ünite Kan, Bir Can' kampanyasını başlattıklarını duyurdu. Kayı Boyu Türkmenleri Derneği Başkanı Recep Göğebakan ve beraberindeki Türkmenler de kan bağışında bulunarak kampanyaya destek verdi.
Bir ünite kanın, bir kişiye can verdiğini aktaran Hüsnü İnci, "Alınan kanlar, acil durumlarda kullanılıyor, hastalarda kullanılıyor, kazalarda kullanılıyor. Bu bakımdan kan bağışı çok çok önemli. Yapılan kan bağışları öncelikle Adana’daki merkezimize gidiyor ve 30 çeşit tahlilden geçiyor. Dolayısıyla vatandaşlarımızdan aldığımız kanlar ile kan bağışında bulunan vatandaşlarımız bir çeşit küçük check-uptan da geçmiş oluyor. Şu an için burada halkımızın kan bağışına teveccühü ve desteği çok. Geçen yıl bu zamanlar haftalık 30-35 olan kan bağışı sayısı, bu sene 60-70’lere çıktı. Alınan bu kan bağışları birçok hastamıza can oluyor, derman oluyor. Bundan dolayı Kırıkhan halkına duyarlı davranışlarından dolayı çok teşekkür ediyoruz. Yakında Kırıkhan ilçemize kan bağışları için sabit bir merkez yapacağız. Burada sabit ekiplerimiz bulunacak ve bu merkezimizde sürekli olarak kan bağışında bulunmak isteyen vatandaşlarımıza yardımcı olacaklar. Destekleriniz için çok teşekkür ediyoruz” dedi.
Kan bağışında bulunan Recep Göğebakan ise “Hatay’da yaşamak marifet, birlik olmak mecburiyettir. Kızılay’ın kan bağışı kampanyasına bizler de yörük Türkmenleri olarak kan bağışında bulunmaya ve kampanyaya destek vermeye geldik. Vatanımız, milletimiz için her zaman kan vermeye hazırız” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI