Merkez Aralıklı yağış Amik Ovası çiftçisinin yüzünü güldürdü

Aralıklı yağış Amik Ovası çiftçisinin yüzünü güldürdü

09.01.2022 - 10:08 | Son Güncellenme:

Aralıklı yağış Amik Ovası çiftçisinin yüzünü güldürdü

Aralıklı yağış Amik Ovası çiftçisinin yüzünü güldürdü

İzzet NAZLI / HATAY, (DHA) - TÜRKİYE'nin en verimli tarım arazilerinin bulunduğu Amik Ovası’nda sezona kuraklık endişesi ile başlayan çiftçiler, son aylarda yağan yağmurlardan dolayı umutlu olduklarını bildirdi. 400 bin dönüm civarında buğday ekiminin yapıldığı ovada, ekinlerin ihtiyaç duyduğu su, aralıklarla yağan yağmur ile karşılandı.
Türkiye'nin en verimli tarım arazilerinin bulunduğu Amik Ovası'na son aylarda düşen yağmurlar, çiftçinin yüzünü güldürdü. 400 bin dönüm civarında buğday ekiminin yapıldığı ovadaki, birçok bölge yeşile büründü. Ekinlerin ihtiyaç duyduğu su, aralıklarla yağan yağmur ile karşılandı.
Sezona kuraklık endişesi ile başladıklarını belirten Antakya Ziraat Odası Başkanı Mehmet Muzaffer Okay, “Geçen sene tüm Türkiye’de ve dünyada yaşanan kuraklık sebebiyle ciddi anlamda rekoltelerde düşüş yaşanmıştı. Bu sene de bundan korkuyorduk. Fakat son haftalarda yağan yağmurlar yüzümüzü güldürdü. İnşallah sezon sonuna kadar toprak düzgün şekilde yağış alırsa, ürünlerimiz buğdaylarımız suya doyacak. Sezonu iyi geçireceğimizi tahmin ediyoruz” dedi.

 

FOTOĞRAFLI