Merkez Hataylı kadınlar şiddete dikkat çekmek amacıyla balon uçurdu

Hataylı kadınlar şiddete dikkat çekmek amacıyla balon uçurdu

25.11.2021 - 15:40 | Son Güncellenme:

Hataylı kadınlar şiddete dikkat çekmek amacıyla balon uçurdu

Hataylı kadınlar şiddete dikkat çekmek amacıyla balon uçurdu

İzzet NAZLI / HATAY, (DHA)- HATAY’da, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası ile Değişim Liderleri Derneği tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında farkındalık etkinlikleri düzenlendi. Etkinlikte, iki kuruluş personelleri kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturmak amacıyla turuncu balon uçurdu.
Antakya Ticaret ve Sanayi Odası(ATSO) ile Değişim Liderleri Derneği tarafından 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında farkındalık etkinlikleri düzenlendi. ATSO binasında gerçekleşen etkinlikte konuşma yapan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hikmet Çinçin, kadın haklarına her zaman sahip çıkacaklarını ve kadına yönelik şiddeti her ortamda protesto edeceklerini söyledi.
"KADIN MESELESİ, TOPLUMU İNŞA ETMENİN TEK YOLUDUR"
Çinçin, konuşmasının devamında: “Toplumu, aileyi oluşturan iki temel varlık kadın ve erkektir. Ancak bugünün konusu çoğu zaman egemen güç olarak kabul gören erkek değil; her zaman tartışılan kadın ve kadının rolüdür.​ Dünyanın birçok ülkesinden farklı kültür ve inançlara sahip, toplumun farklı tabakalarına mensup insanlar olarak, ortak meselemiz, kadını ve kadının statüsünü, kadının ilerlemesini ve Kadına Yönelik Şiddete farkındalık yaratmak üzere burada bulunmaktayız.​​ Zira kadının ilerlemesi toplumsal adaletin bir şartı olmakla birlikte sadece bir kadın meselesi değildir.  Kadın meselesi, aynı zamanda demokratik, adil ve kalkınmış bir toplumu inşa etmenin tek yoludur. Bu mesele, sosyo-kültürel kalkınmanın da önkoşuludur. Bunu başaran toplumlar refahın, kalkınmanın ve adaletin de sahibi olurlar.​ Daha insan hakları merkezli, yaşanabilir bir dünya için, kadının etkinlik alanının güçlendirilmesi, eğitim, istihdam, sağlık, siyaset, hukuk vb. alanlarda fırsat ve olanaklardan eşit, adil bir biçimde yararlanması son derece önemlidir. Kadına yönelik şiddetin bitirilmesi hayati derecede önemlidir ve şiddetin bitirilmesi hepimizin sorumluluğudur” ifadelerine yer verdi.
Etkinlik sonunda, tüm katılımcılar kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturmak amacıyla turuncu balon uçurdu

FOTOĞRAFLI