Reyhanlı Türkiye’den gönderilen briketler Suriyeli sivillere çatı oldu

Türkiye’den gönderilen briketler Suriyeli sivillere çatı oldu

21.06.2020 - 18:27 | Son Güncellenme:

Türkiye’den gönderilen briketler Suriyeli sivillere çatı oldu

Türkiye’den gönderilen briketler Suriyeli sivillere çatı oldu

Ferhat DERVİŞOĞLU/REYHANLI(Hatay),(Hatay),(DHA)- SURİYE'deki iç savaş nedeniyle yaşadıkları kent ve köyleri terk ederek güvenli bölgelere yerleşen siviller için İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı tarafından başlatılan "Mazluma Çatı Olalım" kampanyasında toplanan bağışlarla 700 aileye briket ev inşa edildi.

Suriye’nin İdlib kentinde Aralık 2019’da meydana gelen göç dalgası nedeniyle İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘Mazluma Çatı Olalım’’ sloganıyla savaş mağduru siviller için başlatılan briket ev kampanyası kapsamında Türkiye’nin farklı kentlerinden Suriye’ye 170 TIR dolusu briket gönderildi. Vakfın Suriye Çalışmaları Medya Sorumlusu Selim Tosun, hayırseverlerin nakdi ve ayni bağışları ile briket ev çalışmasının yoğun bir şekilde devam ettiğini söyledi. Tosun, Türkiye’nin farklı birçok kentinden briket bağışı geldiğini belirterek “Kampanyayı duyurduğumuz ilk günden bu yana Suriye içerisindeki bu çalışmamıza çok yoğun destek geldi. Kampanyanın başından bu yana 490 bin adet briketin bulunduğu toplam 170 adet TIR Adana, Bitlis, Elazığ, Erzurum, Kayseri, Konya, Nevşehir, Niğde ve Isparta’daki insani yardım derneklerimiz tarafından Suriye’ye gönderildi’’ dedi.
Suriye’ye gönderilen briketlerin ev yapımında kullanıldığını anlatan Tosun, “Suriye’ye gelen 490 bin adet briket, 700 evin yapımında kullanıldı. Yani 700 aileye yuva oldu. Briket ev projemiz kapsamında 5 bini aşkın evin inşa çalışmalarını tamamladık. Toplamda İHH tarafından 20 bin adet briket ev inşa edilerek 120 bin sivile sıcak bir yuva verilmiş olacak” diye konuştu.

FOTOĞRAFLI