Eğirdir Üniversite öğrencileri elma topladı

Üniversite öğrencileri elma topladı

08.10.2021 - 14:08 | Son Güncellenme:

Üniversite öğrencileri elma topladı

Üniversite öğrencileri elma topladı

 

Kemal ERBEN/EĞİRDİR, (DHA) - ISPARTA'nın Eğirdir ilçesinde elma hasadına katılan üniversite öğrencileri, üretim hakkında bilgi aldı.

Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (ISUBÜ) Eğirdir Meslek Yüksekokulu'nda öğrencileri, okul idareci ve öğretmenleriyle ilçedeki bahçelerde elma hasadına katıldı. Etkinlikte Eğirdir MYO Müdürü Öğretim Görevlisi Mustafa Gök, Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Mehmet Dumlupınar, Muhasebe ve Vergi Bölüm Başkanı Öğretim Görevlisi İbrahim Demirtaş, öğretim görevlisi Ahmet Büyükküpçü ve öğrenciler, Balkırı Köyü'nde elma üreticisi Ali Özdemir'e ait elma bahçelerini gezdi.

Etkinlikte öğrenciler bahçede elma topladı. Öğrencilere, elma hasadı yapılan bahçede üretim hakkında bilgi verildi. Yüksekokul Müdürü Gök ile üretici Ali Özdemir, öğrencilere elma ağaçlarına yılda 15 defa ilaçlandığını, sulama yapıldığını ve her yılın eylül, ekim ayında hasat edildiğini anlattı.

Öğerencilere ilçede 150 bin ton kapasiteli soğuk hava depoları bulunduğu ve depolara konulan elmaların kasım, aralık ayından itibaren pazarlanmaya başladığı bilgisi verildi.

FOTOĞRAFLI